Uppdaterad 2011-03-09 | Publicerad 2010-01-10

Vitiaz Tjechov har tilldelats en sträng varning av KHL efter lördagens skandalmatch.

Händer något liknande igen kommer klubben att uteslutas från ligan.

Dessutom tvingas de betala 952 000 kronor i böter.

Under söndagen satt KHL-ledningen i ett sju timmar långt möte gällande påföljderna efter matchen mellan Vitiaz Tjechov och Avangard Omsk, som avbröts efter knappt fyra minuter av första perioden.

Då hade fyra jätteslagsmål ägt rum inom loppet av tolv sekunder.

Tjechov får böta nästan en miljon

De hårdaste domarna går till Vitiaz Tjechov, som drog igång kaoset. Klubben får totalt böta fyra miljoner rubel, motsvarande cirka 952 000 svenska kronor, för att ha vanärat rysk hockeys rykte. Vid en liknande incident i framtiden utesluts de från KHL.

Avangard Omsk klarar sig lindrigare undan med 240 000 kronor i böter.

Sju spelare stängs av

Totalt blir sju spelare avstängda, och missar därmed nästa match. Två spelare i vardera lagen tvingas utöver det böta 35 000 kronor.

Böter har även delats ut till lagens tränare.

Matchen kommer inte att återupptas. I stället tilldöms båda lagen en förlust med 0-5.