Lagets sju senaste mål har kommit i den spelformen.

Mot Björklöven var det den effektiviteten som avgjorde.

Det var lördagsfest i Hovet på lördagseftermiddagen. Legendaren Kristofer Ottosson avtackades och det var nästintill fullsatt i Hovet.

Och det var en sak som avgjorde till Djurgårdens fördel – powerplay.

Djurgården gjorde 1–0, 2–0 och 3–0 i powerplay och har nu gjort sju sina senaste mål i powerplay. Ett unikt facit och en signal att Djurgården har ett grymt bra powerplay säsongen 13-14.

1–0 kom efter att Saviano skjutit när Wälitalo var skymd. 2–0 gjorde Sörensen och Ljungh pillade in trean.

Hemligheten bakom Djurgårdens powerplay är kreativa spelare och ett skönt självförtroende i den spelformen. Många håller i pucken den där tiondelen extra som gör att medspelarna får ett bättre läge.

Blev spännande

I den tredje perioden blev matchen spännande. Löven gjorde 3-1 och 3-2 och tryckte på för en kvittering. All heder till Umeå-laget som kom mycket sargat till Stockholm.

I och med segern hakar Djurgården på topplagen i allsvenskan. Och man har tre raka segrar och har fått ordning på försvarsspelet, speciellt i de två senaste matcherna.

En jobspost för Djurgården var att Marcus Sörensen skadade sig i den andra perioden. Han åkte in i sargen och lämnade isen med smärtor på överkroppen.

Topplaget Karlskoga tog en övertygande seger på bortaplan mot Asplöven med segersiffrorna 6-3.

I kvällens sista match ställdes Oskarshamn mot Södertälje. En match där Södertälje vann med 4-1.