Dagens namn: Brynolf

Linköpings mål bortdömt – igen

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-04-18

Emvall: ”Det ska vara mål”

Bildbeviset: Pucken är över mållinjen, men domaren tog beslutet att Stefan Liv blockerat pucken och underkände därför 1-1-pucken.

Här jublade Linköping förgäves – igen.

Tony Mårtenssons skott gick i mål – men domaren Ulf Rönnmark valde att inte godkänna målet.

Den uppretade hemmapubliken kastade in saker på isen så att andra perioden var tvungen att avbrytas.

– Linköping blev rånat på ett mål, säger experten Petter Rönnquist i Kanal 5.

Det var efter 16,01 i den andra perioden, vid ställningen 1–0 till HV 71, som Linköping äntligen fick pucken i nät.

Tony Mårtensson pressade in pucken och hela Linköping jublade för mål. Men domaren Ulf Rönnmark var säker på sin sak – inget mål. Han ansåg att HV:s målvakt Stefan Liv redan hade blockerat pucken och brydde sig inte ens om att ringa måldomaren.

”Domaren får vara lite kall”

Men repriserna visade att pucken aldrig var blockerad och att pucken var inne.

– Man ser på reprisen att pucken inte är blockerad. Det ska vara mål, säger Linköpings Fredrik Emvall till Kanal 5.

– Domaren får vara lite kall. Han blåser alldeles för snabbt.

Blåst på straffslag

I samma sekvens fick HV:s Jan Hrdina matchstraff efter en spearing på Patick Zackrisson. Den uppretade hemmapubliken visade sitt missnöje genom att kasta in saker på isen.

Andra perioden avbröts och när matchen kom igång spelades det som var kvar på andra perioden plus tredje perioden i ett streck.

Linköping hade strax före incidenten blivit blåst på ett straffslag. Fredrik Emvall revs ner han kom helt fri med Liv, men Rönnmark nöjde sig med att ”bara” ge Andreas Jämtin två minuters utvisning.