Oavgjort och ärr i pannan för Melin

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-01-03

”Tur att det finns nål och tråd”

Roger Melin lär inte glömma sin första bortamatch som ny tränare för Frölunda. Kanske inte för lagets spel, och att matchen mot Skellefteå slutade 4–4, utan för att han blev märkt av egen spelare.

– Det är tur att det finns nål och tråd, sade Melin.

Roger Melin med plåster i pannan.

I besvikelsen över att Skellefteå tagit ledningen med 4–3 i tredje perioden vevade Frölundas Karl Fabricius med klubban i båset så olyckligt att Roger Melin fick ett jack i pannan.

– Egentligen borde sådant bli utvisning, skämtade Melin som får vara glad över en poäng i sin första bortamatch som coach för Frölunda.

Frölunda gick bort sig

Det blev en öppen match som gav tränarna anledning att ge både ris och ros till sina lag. Frölunda inledde piggt, inga sega ben och inget avvaktande bortaspel. Göteborgarna vann närkamper och skar av Skellefteås uppspel. Hemmalaget kunde sällan ta sig in i anfallszon. Så långt var det som Roger Melin tänkt sig.

Men Frölunda mötte ett krigande hemmalag i den andra perioden. Samtidigt gick Frölunda bort sig vid att antal tillfällen.

Utvisningarna hade härjade vilt under första perioden och det höll i sig bit in på andra. Skellefteå led mest av det.

– När vi väl såg till att vara fem man på plan började det vända, säger Skellefteås tränare Per-Erik Johnsson.

Krekula nära bli matchhjälte...

När Ronnie Sundin direktsköt 3–1 med ett mäktigt skott från blålinjen i slutet av första perioden såg det mörkt ut för Skellefteå.

Men västerbottningarna vägrade ge upp.

Fredrik Krekula forcerade in reduceringen efter en sargretur. Jimmie Ericsson fintade upp Antti-Jussi Niemi på läktaren och snärtade in kvitteringen.

Och i början av den tredje perioden tryckte en omarkerad Fredrik Krekula in 4–3 efter att Jimmie Ericsson snuvat Ronnie Sundin på pucken bakom Frölundamålet.

...men snuvades av Ahnelöv

Men Frölunda skulle få en poäng med sig på hemresan. Frölunda plockade ut målvakten och med bara en minut och 31 sekunder kvar smög backen Jonas Ahnelöv upp och tryckte in 4–4.

– Den satt bra, men jag vet väl inte riktigt om vi var värda kvitteringen. Bra moral visade vi i alla fall, säger Roger Melin.

Bland gästerna får Jonas Ahnelöv, Magnus Kahnberg, Ronnie Sundin och Niklas Andersson extra plus.