Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2011-01-03

Vinster för Leksand, Tingsryd och Västerås

Stefan Gråhns.

Leksand – Borås 7-1

Juluppehållet gjorde uppenbarligen Leksand gott. I mellandagarna besegrade man enkelt Oskarshamn med 5-0, och i årets första match följde man upp det med en enkel seger hemma mot Borås.

Leksand tog ledningen med 3-0 redan i den första perioden – bland annat Stefan Gråhns gjorde sitt första mål i Leksandströjan – och i den andra gjorde Jens Bergenström dubbla mål och cementerade ledningen i och med ett 5-1-övertag. Till slut vann Leksand med hela 7-1.

Framförallt effektiviteten är anmärkningsvärd: Leksand gjorde sju mål på 27 skott.

Leksand har nu poäng i fem raka matcher.

Oskarshamn – Tingsryd 1-2 (straffar)

Nyvärvade Pekka Saarenheimo gjorde debut för Tingsryd i bortaderbyt mot Oskarshamn, men det var en annan finländare – Jari Kauppila – som stal showen för gästerna.

Oskarshamn tog ledningen med 1-0 genom Nicklas Jadeland i den första perioden, och det målet såg ut att räcka till tre poäng. Men med dryga minuten kvar så kvitterade Jari Kauppila, och sedermera så avgjorde 36-åringen också på straffar. Kauppila var den ende som målade under straffläggningen.

Tero Leinonen i Taif-buren räddade 38 av 39 skott och Tingsryd plockade andra raka segern.

Oskarshamn har förlorat fem av de sex senaste matcherna.

Sundsvall – Västerås 1-2 (straffar)

Dennis Rasmussen blev den store matchhjälten för Västerås när han avgjorde bortamatchen mot Sundsvall efter straffar och därmed såg till att västmanlänningarna tog den fjärde segern på de fem senaste matcherna.

Matchen slutade 1-1 efter ordinarie tid sedan Evan McGrath, Västerås, och Joakim Mattsson, Sundsvall, nätat för respektive lag, och 1-1 var också ställningen i straffläggningen när Rasmussen avgjorde.

Västerås passerade i och med segern Rögle i tabellen, och är nu femma.

Sundsvall är fortsatt under kvalstrecket, men fortsätter att knapra poäng. Laget har tagit poäng i fem av de sju senaste matcherna.