Publicerad 2011-10-14

Gjorde bisarrt självmål när Islanders förnedrade Tampa

Tampa Bay Lightning åkte på en storförlust mot New York Islanders i natt – och allra olyckligast var Victor Hedman.

Den svenske supertalangen gjorde ett bisarrt självmål redan efter 36 sekunder.

– Jag får inte spela så dåligt som jag gjorde i den första perioden, säger Hedman, som var inne på tre baklängesmål i 1–5-förnedringen.

Han inleder sin tredje säsong i NHL och säger sig vara redo för det stora genombrottet.

Men i natt hade Victor Hedman en av sina sämre stunder – om inte den sämsta – sedan han debuterade i världens bästa liga 2009.

Mardrömmen startade direkt.

Redan efter 36 sekunder hade New York Islanders tagit ledningen sedan Hedman först slagit bort en passning i egen zon – och kort därefter stött in pucken med handsken i eget mål.

John Tavares, den ende spelaren som draftades före Hedman för två år sedan, sköt ett skott från den vänstra tekningscirkeln som den 42-årige Tampa-målvakten Dwayne Roloson räddade. Returen studsade ut i mitten och ögonblicket senare var självmålet ett faktum.

Inne på tre mål bakåt

Men det slutade inte där.

Efter Steven Stamkos kvittering sju minuter in i den första perioden fortsatte målen att rasa in bakom Hedman och Roloson. När paussignalen ljöd ledde Islanders med 4–1 – och Victor Hedman hade varit inne på tre av baklängesmålen.

New York-lagets segersiffror stannade till slut på 5–1.

– Jag får inte spela så dåligt som jag gjorde i den första perioden, kommenterade Hedman sin insats efter förderingen, enligt St Petersburg Times.

Tampa-tränaren Guy Boucher var varken nöjd med den svenske landslagsbacken eller sitt lags insats.

– Vad vi än försökte med så misslyckades vi. Vi träffade vår egen spelares skridsko, slängde bort passningar, sköt och missade målet hela tiden...