Kenta tårögd efter segern

Frölunda krigade till sig en 4-3-seger mot Färjestad efter en bragdsinsats.

Då kunde tränaren Kenta Johansson inte hålla känslorna tillbaka.

– Jag är jättestolt. Det är en fantastisk känsla, sade en rörd Johansson i Canal Plus.

Frölunda fick en mardrömsstart på matchen mot Färjestad men tog sig tillbaka, och vände efter två turliga mål i numerärt överläge. Det var den medstuds laget behöver för att våga tro på sig själva igen.

”Vi var nervösa”

– Vi var nervösa och spända med mycket förväntan. Därför var det skönt att få de numera överlägena på slutet och två turmål kan man säga, säger Andreas Karlsson.

Efter det var det ett helt nytt hemmalag i den andra perioden. Med en gungande hemmapublik i ryggen lyfte sig Frölunda och hade 11-0 i skott efter halva den andra perioden mot topplaget.

”Fortfarande med”

Mikko Mäenpää gjorde ett vackert mål när laget gick ifrån till 4-1 – men sedan kom kollapsen. Magnus Nygren dunkade in första reduceringen innan Dick Axelsson snurrade upp hela Frölunda och satte 4-3.

Men efter en sista perioden med 20 minuter av krig från Frölundas del lyckades de rädda hem segern. Laget har nu vunnit två måstematcher i rad och kan till och med nå slutspel vid seger mot Luleå i den sista omgången.

– Jag är jättestolt. Det är en fantastisk känsla och vi är fortfarande med i racet, säger en märkbart rörd Kenta Johansson till Canal Plus.