Vinster för Växjö, Västerås och Borås

Johan Andersson.

Växjö – Sundsvall 5-3

Johan Anderssons målskytte fortsätter i Växjö.

Forwarden levererade tre nya mål – och har nu gjort åtta mål på de fem senaste matcherna – när Sundsvall besegrades med 5-3, men det var ingen enkel resa för serieledarna.

Hemmalaget hade en 3-1-ledning inför den sista perioden, men då reducerade Pär Lindholm innan Nicklas Johansson kvitterade. Mitt i perioden kom dock Växjös segermål, då specielle power play-skytten David Lundbohm fick in 4-3 med en man mer på banan. Den var amerikanens elfte mål i power play den här säsongen vilket är bäst i allsvenskan.

Johan Andersson avslutade sedan målskyttet i tom bur fram till 5-3.

Karol Krizan startade matchen i mål men klev av inför den andra perioden med en befarad nyckelbensskada.

Troja/Ljungby – Västerås 1-4

Linköpingslånet Axel Brage och nye backen P.J. Atherton debuterade för Troja hemma mot Västerås, och i den tredje perioden nätade också Atherton.

Men det blev ändå innan succédebut för nyförvärven, för när Atherton målade hade Västerås redan spelat till sig en 3-0-ledning.

Fredrik Johansson, som gjorde comeback efter sju matchers frånvaro, låg bakom alla de tre målen. Han assisterade till i tur och ordning Evan McGrath, Markus Ljungh och Robin Nilsson.

Gästerna vann till slut med 4-1 sedan Andreas Lindh avslutat målskyttet.

Västerås bröt därmed en förlusttrend om tre matcher. Troja/Ljungby förlorade tredje raka matchen.

Borås – Bofors 5-1

Bofors är strålande hemma, men under isen borta.

Värmlänningarna åkte på sjätte raka bortaförlusten mot Borås, och hemmalaget var klart bättre under matchen.

Visserligen var det backen Fredrik Ericson som gav gästerna ledningen, men Borås vände redan innan den första perioden var över, och drog sedan ifrån. Borås vann till slut med 5-1 och härföraren Jens Karlsson gjorde dubbla mål, dels det viktiga 2-1-målet i den första perioden, dels 5-1-målet i den sista perioden.

Borås hade innan matchen två raka förluster.