Skellefteå skulle finslipa formen och få upp självförtroendet i genrepet mot Sundsvall.

Det såg också bra ut fram till 3-0 i den andra perioden.

Men efter två reduceringar pressades elitserielaget av sina allsvenska kollegor.

David Rundblads 3–0-mål blev avgörande.

Skellefteå saknade Mikko Lehtonen, Johan Forsberg, Adam Larsson, Joakim Lindström och målvakten Joacim Eriksson i genrepet mot Sundsvall. Det gav Stefan Steen (som fick alternera med Andreas Hadelöv) chansen att göra a-lagsdebut i målet.

Det såg också bra ut för elitserielaget som vann första perioden med 2-0 och såg ut att stänga matchen i andra. David Rundblad satte trean redan efter knappt fem minuter av perioden men det skulle inte bli något drömgenrep.

Istället kom allsvenska Sundsvall tillbaka och reducera två gånger om. Med blotta förskräckelsen kunde Skellefteå till slut ändå skriva in en seger inför elitseriepremiären efter 3-2.