Uppdaterad 2016-12-21 | Publicerad 2016-12-20

”Omöjliga Frölunda” blev återigen en för hård julnöt att knäcka för HV71.

Göteborgarnas fina hemmasvit håller i sig efter 2–1 i Scandinavium.

– Vi har ett riktigt bra powerplay, konstaterar målskytten Victor Olofsson.

Det finns lättare uppgifter än att ta poäng som bortalag i Scandinavium. Bara Linköping och Malmö har lyckats efter 27 omgångar – och i afton blev det en ny trepoängare för Frölunda hemma mot HV71.

Det satt dock hårt inne – även om det blev en smakstart och hemmajubel för göteborgarna i den första perioden.

Robin Figren var sist på pucken när Frölunda ledningen efter sju minuter. Pucken gick i en retsam båge över Linus Söderström som inte kunde hindra pucken från att studsa över målllinjen.

”Har bra pucktempo”

Innan första vilan var ett faktum kom även 2–0. Frölunda har varit starka i powerplay under säsongen, så även i afton när Victor Olofsson satte pucken i nät efter en snygg passning från Casey Wellman.

– Vi har haft riktigt bra powerplay de sista fem, sex matcherna och vet att vi kommer skapa farliga chanser där, säger Olofsson till C More och tillägger:

– Vi har bra pucktempo och vågar ta mycket avslut. Tar man avslut kan man vinna tillbaka puckar och oftast leder det till bättre chanser.

Vunnit samtliga mot HV71

HV71 studsade tillbaka och gjorde 2–1 genom Pär Albrandt med sex minuter kvar. Trots att Frölunda var hårt pressade i slutsekunderna blev det en ny trepoängare till Göteborgslaget, mycket tack vare en storspelande målvakt i Johan Gustafsson.

– Det kändes riktigt bra. Vi visste att det skulle bli en tuff match.

– Skönt att gå till julvila med det här, säger han till C More efter matchen.

Frölunda har nu vunnit tre av tre möjliga mot HV71 den här säsongen – och rycker därmed i toppen i och med Brynäs förlust hemma mot Karlskrona.