Publicerad 2023-03-07

Inför ikväll hade Luleå har vunnit samtliga matcher mot Färjestad den här säsongen.

Men i det fjärde mötet skulle Karlstadslaget till slut vända på sviten – efter förlängning.

– Det är små marginaler i den här serien, säger Färjestads tränare Tomas Mitell till C More.

Färjestad har haft stora problem mot Luleå den här säsongen. Faktum är att den senaste gången Karlstadslaget vann mötet var i den sjunde och avgörande SM-finalen i fjol.

Men i säsongens sista möte lagen emellan hade Karlstadslaget flera nyckelspelare tillbaka, däribland Per Åslund och Henrik Björklund, som varit borta i över fyra månader på grund av en hjärnskakning. Färjestad skulle till slut lyckas vinna mot Luleå och avgjorde matchen på straffar.

”Äntligen”

Men matchen skulle börja i Luleås favör. I den nionde minuten gjorde Julius Honka 1–0 för Norrbottensklubben, och bara en minut senare hade laget dubblerat sin ledning till 2–0 genom Filip Pyrochta.

I den andra perioden skulle dock Färjestad svara genom Mattias Göransson, som efter 51 omgångar gjorde sitt första mål för säsongen.

Linus Johansson och Joakim Nygård jublar.

– Äntligen. Såklart väldigt skönt och det var ett viktigt mål i matchen också, säger Göransson till C More.

Avgjorde på straffar

Färjestad skulle sedan fortsätta att spela bra. I den tredje perioden kvitterade man matchen sent genom Axel Bergkvist och tog matchen till förlängning och därefter straffar. Väl där skulle det också bli Karlstadslaget som tog med sig extrapoängen hem.

Efter matchen var Färjestads Daniel Viksten, trots vinsten, inte helt nöjd med lagets insats.

– Vi visar moral. Det är en stark upphämtning och det är bra att ta med sig. Men sen tycker jag att spelet är lite sisådär. Vi sa innan att vi skulle gå ut och göra en slutspelsmatch och steppa upp lite, men jag tycker inte att vi är där idag. Det finns saker att slipa på, säger Viksten till C More.

Resultatet innebär att Färjestad befäster sin tredjeplats oavsett hur den sista matchen slutar. För Luleå är play-in säkrat och det enda som återstår att slåss för är hemmafördelen där.