Succén fortsätter – tog sjunde raka

Uppdaterad 2015-11-25 | Publicerad 2015-11-24

Tingsryd vann Smålandsderbyt

Tingsryd fortsätter att chocka hockey-Sverige.

I kväll besegrades Oskarshamn i Smålandsderbyt – skrällagets sjunde raka segern.

– Vi njuter av att spela hockey, säger tvåmålskytten Alexander Ruutto i C More efter 4–1-segern.

DOKUMENT LEIFBY: Plötsligt händer det i Tingsryd

Snart är halva säsongen spelad.

Och vem hade trott att lilla Tingsryd skulle toppa hockeyallsvenskan?

Smålandsklubben gör det också i överlägsen stil.

Kvällens seger, 4–1 borta mot Oskarshamn, betyder att Tingsryd har tio (!) poäng ner till tabelltrean Västerås och ett kval mot SHL fram mot vårkanten börjar bli allt mer rimligt för klubben som är nykomling i hockeyallsvenskan.

I kväll gjorde laget inte en av sina bättre matcher, men lyckades ändå besegra Smålandskollegan efter att ha vänt 0–1 till 2–1 i slutet av den andra perioden.

Först tog Niklas Enberg tillvara på en sargstuds och kvitterade 16.25 in i perioden och med 23 sekunder kvar av densamma sköt Alexander Ruuttu in 2–1-pucken.

”Alla är bra killar i laget”

Samme Ruutto friställdes sedan 10.37 in i tredje perioden och vispade snyggt upp pucken i nättaket.

– Mina lagkamraterna ger mig fina passningar, säger finländaren ödmjukt i C More.

Oskarshamn hade dock en hel del framåt och vaskade fram en uppsjö heta chanser och när laget forcerade för ett reduceringsmål i slutskedet avgjorde Tingsrydsbacken Drew Paris med ett mål i öppen kasse.

Ruutto om varför Tingsryd toppar tabellen:

– Alla är bra killar i laget. Vi kräver mycket av varandra, men har ändå roligt. Vi njuter av att spela hockey, säger han.

Pang, pang, lät det i Timrå Isstadion innan matchen ens var två minuter gammal. Bortalaget Mora rivstartade nämligen, gick upp i en snabb 2–0-ledning och tvingade Timrå till en time out redan 1.44 in i matchen.

Det gav visserligen ingen omedelbar effekt, utan det skulle dröja innan Timrå vaknade. Reduceringen kom i mittperioden när Jeremy Boyce-Rotevall tryckte in pucken. Forwarden kvitterade också i upptakten av den tredje perioden innan Erik Lindhagen såg till att Medelpadsklubben vänt matchen.

Unge Jonathan Dahlén punkterade sedan matchen med sitt 4–2-mål med 37 sekunder kvar att spela.

Asplöven har haft det jobbigt utanför Haparanda. Och inte heller i kväll lyckades klubben spräcka sin mörka svit, utan står fortfarande kvar på noll trepoängare på bortaplan efter att Björklöven vann kvällens möte i Umeå med 4–2.