Trendbrott för Sundsvall

Publicerad 2011-10-14

Segrar för Sundsvall, Troja och Bofors

Sundsvall-Borås 3-1

Efter åtta matcher utan poäng inkasserade Sundsvall äntligen en seger och plockade via 3-1 hemma mot Borås säsongens första trepoängare.

Och precis som i premiären, då Sundsvall tog säsongens enda poäng fram till kvällens match, var det Johan Burlin som var poängfixare. 22-åringen - som gjorde tre mål i premiären inklusive både en sen kvittering och avgörandet på övertid - sköt matchvinnande 2-1 i power play sex minuter in i den avslutande perioden.

Noterbart är också att Sundsvall levererade samtliga mål i just power play, där Joakim Mattsson och Aatu Hämäläinen registrerades för övriga fullträffar.

För Borås är det fortsatt tungt: förlusten var västgötarnas femte raka.

Troja/Ljungby-Mora 2-1 (straffar)

Troja/Ljungby fortsätter att leverera skalper i allsvenskan. Den senaste, och den femte raka i ordningen, kom hemma mot Mora.

Den här gången krävdes dock ett straffavgörande för att smålänningarna skulle lämna isen som vinnare. Ende målskytt under avgörandet blev slovenske backen Ziga Pavlin som prickade in sin straff bakom Daniel Hansen.

Det var för övrigt backarnas afton i Troja/Ljungby. Förutom Pavlins avgörande så gjorde HV71-lånet Jesper Williamsson hemmalagets enda mål under ordinarie matchtid, och det var tredje matchen i rad (!) som 21-åringen nätade.

Bofors-Tingsryd 4-1

Bofors speedkula Fredrik Höggren var nära att signa med Brynäs efter efter sin mål- och poängexplosion ifjol, men blev till slut kvar i Värmland och det tackar säkerligen tränaren Sam Hallam för.

27-åringen inledde säsongen med fyra mållösa matcher, men har sedan noterat fyra fullträffar på sex matcher, inklusive två mål i 4-1-segern mot Tingsryd.

Höggren rakade in 1-0 efter en öppnande Johan Nilsson-pass och gjorde sedan 3-1 efter att vänt in från bakom mål och tryckt in pucken. David Lidström gjorde 2-1-målet i power play och Daniel Wessner slog in avslutande 4-1 i tom bur.

Bofors har nu fyra raka vinster och fortsätter sensationellt nog att parkera på en kvalserieplats. Laget är trea i sammandraget.