Dagens namn: Hildegard, Magnhild

Troja har fått kontakt igen

Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2011-01-30

Vände 0–3 till 5–4 mot Örebro

Sami Sandell satte ett mål och spelade fram till två när Troja vände mot Örebro.

Seriejumbon Troja/Ljungby har fått nytt hopp.

Glödhete Mattias Persson sköt två nya mål när laget besegrade Örebro och nu är laget ikapp lagen ovanför.

Hela den här säsongen har varit ett mörker för Troja/Ljungby som tidigt blev avhängda i bottenstriden, och som sedan har kämpat i uppförsbacke hela säsongen.

Men efter jul började laget spela bättre och nu har man, otroligt nog, ätit ikapp gapet till lagen ovanför, och är nu ikapp både Tingsryd och Sundsvall.

Matchen hemma mot serietvåan Örebro började dock illa, och gästerna gick upp i en 3-0-ledning innan Troja vaknade.

Mikael Ahléns 1-3-puck kom blott 14 sekunder från pausvilan inför den tredje perioden, och tände hoppet hos hemmalaget som sedan vann slutperioden med 4-1 och matchen med 5-4.

Glödhete Mattias Persson sköt 2-3, assisterade till 3-3 och tryckte in 4-4 i den sista perioden, och nu har forwarden gjort mål i fem raka matcher.

Det matchvinnande 5-4 målet kom med fem minuter kvar att spela och slogs in av backen Joel Johansson.

Troja/Ljungby plockade därmed tredje raka hemmasegern och har nu 38 poäng, samma som nästjumbon Tingsryd och en pinne efter tolfteplacerade Sundsvall. Men då har Troja också en match mindre spelad, så just nu har smålänningarna alltså fördel i bottenstriden.