Frölunda tog kål på bortaspöket

Uppdaterad 2011-03-09 | Publicerad 2007-10-09

Tommi Kallio avgjorde med sitt 4-2-mål

Första bortasegern Frölunda tog säsongens första bortaseger och slog Mora med 4-2. Förlusten var Moras första på hemmaplan den här säsongen.

Sviterna flög som käglor i FM Mattsson Arena i Mora.

Frölunda tog sin första bortaseger.

Mora förlorade sin första hemmamatch.

Tommi Kallio avgjorde – med sitt första mål för säsongen.

– Vi vinner rättvist, säger Kallio.

Urstarka hemma.

Men ängsligt och vilset borta. Den beskrivningen stämde ganska bra på både Mora och Frölunda inför kvällens match.

Small direkt i sista perioden

Då sprack alla tänkbara sviter.

Frölunda tog säsongens första bortaseger och vann med 4-2. Förlusten var Moras första på hemmais.

Efter 1-1 i de första två perioderna small det direkt i den sista.

Niklas Andersson satte 3-2 för bortalaget efter bara 58 sekunder av den tredje perioden.

Med tre minuter kvar att spela punkterade Frölunda matchen. Kallio fick pucken av Niklas Andersson i en två mot en situation men dröjde med avslutet.

När han fått ordning på pucken vispade han in avgörande 4-2.

– Vi gör en riktigt bra bortamatch och vinner rättvist, säger Kallio.

”Klart att det svider”

Målet var poängmaskinen Kallios första för säsongen.

– Vi är intensiva och spelar smart. Kanske inte så offensivt som vi brukar men Mora är ett av seriens bästa hemmalag, säger han till PPV.

Moras assisterande tränare Pär Djoos var inte lika nöjd.

– Det är klart att det svider men det kommer en ny match på torsdag, det är bara att ladda om, säger han.

Frölunda klättrade från sjätte till tredjeplats. Mora ligger under slutspelsstrecket på en niondeplats.