Matchfakta 12/11

Chicago–Detroit 3–2

Uppdaterad 2011-03-09 | Publicerad 2007-11-12

(2–0, 1–1, 0–1)

Första perioden: 1–0 (12.28) Yanic Perreault 3 (Robert Lang), 2–0 (15.09) Patrick Kane 7 (Robert Lang, Jason Williams) spel fem mot tre.

Andra perioden: 2–1 (16.10) Jiri Hudler 5 (Tomas Kopecky, Henrik Zetterberg), 3–1 (18.25) Jonathan Toews 7 (Jason Williams, Patrick Kane) spel fem mot fyra.

Tredje perioden: 3–2 (13.45) Nicklas Lidström 2 (Jiri Hudler).

Skott: 27–32 (12–10, 10–11, 5–11).

Utvisningar, Chicago: 6 x 2 min, 1 x 5 min. Detroit: 6 x 2 min, 1 x 5 min.

Johan Franzén, f, Detroit 0, 0, 4, 0, -1, 13.07

Matchen: En imponerande svit tog slut i United Center, en annan imponerande svit fortsätter. Detroit Red Wings tog sig an Chicago Blackhawks med nio raka segrar vilket var ett tangerat klubbrekord. Red Wings hamnade i en besvärlig situation då hemmalaget gjorde två mål i den första perioden. Henrik Zetterberg noterades för en assist på Red Wings reducering i den andra perioden och har nu svarat för poäng i 17 matcher i rad. Blackhawks har ingen Zäta, men man har två imponerande rookies i Patrick Kane, 18, och Jonathan Toews, 19.

– Dom spelar tufft och är bra med pucken, sa Nicklas Lidström till AP.

Båda svarade för varsitt mål och ligger etta (Kane, 21 poäng) respektive tvåa (Toews, 14 poäng) i rookieligan. Nicklas Lidström reducerade till 3-2 i den tredje perioden efter att han satt pucken bakom en skymd Nikolai Khabibulin i hemmamålet. Red Wings jagade en kvittering, men hade inte krafter nog denna kväll.

– Vi har haft en bra svit och det är svårt att vinna varje kväll i den här ligan, sa Red Wings coach Mike Babcock, som ska ge sina spelare ledigt på måndag.

Colorado–Minnesota 4–2

(1–0, 2–2, 1–0)

Första perioden: 1–0 (15.48) Ryan Smyth 6 (Scott Hannan).

Andra perioden: 2–0 (5.59) Paul Stastny 8 (Joe Sakic, Ryan Smyth) spel fem mot fyra, 2–1 (10.08) Eric Belanger 5 (Mark Parrish, Brian Rolston) spel fem mot fyra, 3–1 (14.57) Paul Stastny 9 (Wojtek Wolski, Kurt Sauer), 3–2 (19.54) Pierre-Marc Bouchard 5 (Petteri Nummelin, Brent Burns) spel fem mot fyra.

Tredje perioden: 4–2 (19.59) Wojtek Wolski 7 (Ben Guite, Paul Stastny) spel fem mot fem, öppet mål.

Skott: 26–27 (7–8, 15–12, 4–7).

Utvisningar, Colorado: 4 x 2 min, 1 x 5 min. Minnesota: 6 x 2 min, 1 x 5 min.

Publik: 15 434 (i Pepsi Center).

Målvakter:

Colorado: Peter Budaj 92,6%, istid 59.52

Minnesota: Niklas Bäckström 88,0%, istid 59.44

Kim Johnsson, b, Minnesota 0, 0, 0, 0, -1, 21.58

Matchen: Colorado Avalanche besegrade Minnesota Wild med 4-2 och man befäster därmed sin position som det bästa hemmalaget i Western Conference. Segern var Avalanches nionde på tio spelade hemmamatcher. Wild försökte komma ikapp efter Pierre-Marc Bouchards sena reducering i den andra perioden, men hade det svårt mot ett bra spelande försvar. Centern Paul Stastny, 21, blev den store matchhjälten för hemmalaget då han svarade för två mål och en målgivande passning. Stastny är därmed uppe i totalt 100 poäng på 99 spelade matcher i NHL. Av hans 22 producerade poäng denna säsong har 20 av dom kommit hemma i Pepsi Center.