Hedström spräckte Frölundas nolla

Uppdaterad 2011-03-09 | Publicerad 2007-10-18

Timrå-stjärnan avgjorde sent i Scandinavium

Första segern Timrås Jonathan Hedström gjorde 3-2 för Timår med drygt en minut kvar att spela mot Frölunda. Segern var den första som bortalagen lyckats knipa i Scandinavium den här säsongen.

Frölundas förlustnolla hemma i Scandinavium är spräckt.

Jonathan Hedström avgjorde med drygt en minut kvar att spela.

– Skönt att vinna i Scandinavium, inte så ofta man får göra det.

Frölunda hade fem raka segrar hemma i Scandinavium och inte en enda periodförlust inför matchen mot Timrå.

Nu är de sviterna historia.

”Jonte” avgjorde

Jonathan Hedström avgjorde i power play med bara 1,12 kvar att spela av matchen.

Timo Pärssinen hittade ”Jonte” i slottet och avslutet var distinkt.

– Jag får ett bra pass och jag skjuter bra, flinar Hedström.

Timrå gick i från till 2-0 i andra perioden när Frölunda vaknade sent i tredje. Karl Fabricius reducerade med en backhand med sju minuter kvar och Martin Plüss kvitterade dryga minuten senare.

Då såg Frölunda ut att försvara sin hemmanolla.

”Skönt att vinna i Scandinavium”

Med tre minuter kvar att spela drog Steven Kariya på sig en hakningsutvisning och med åtta sekunder kvar av power play-spelet slog Jonathan Hedström till.

– Vi spelar riktigt bra hela matchen. Det är skönt att vinna i Scandinavium, det är inte så ofta man får göra det, säger Hedström till PPV.

Det sena segermålet förde Timrå förbi Frölunda i tabellen och upp till en andraplats – två poäng bakom serieledande HV 71.