Karlskoga skakade Timrå

Publicerad 2012-03-15

Tvingade fram förlängning

Elitseriejumbon Timrå fick ingen enkel resa i kvalseriepremiären.

BIK Karlskoga ledde med 3–1 efter den första perioden – och kvitterade till 4–4 med halvminuten kvar.

JVM-hjälten Max Friberg gav ändå hemmalaget extrapoängen i sudden.

Timrå har laddat för kvalserien under en lång, lång tid – men fick slita för poängen i premiären mot Karlskoga.

Uppstickaren BIK, trea i hockeyallsvenskan, chockade elitseriejumbon med att ta en 3–1-ledning efter den första perioden.

Christian Carlsson gav gästerna 1–0 tidigt – i numerärt underläge – och efter att Simon Önerud reducerat såg Linus Persson och Fredrik Höggren till att Karlskoga återtog kommandot.

Reste sig efter chocken

Men i mellanakten reste sig Timrå.

Önerud och Timo Pärssinen fixade två snabba powerplay-mål, och med fyra minuter kvar av perioden hade hemmalaget vänt när Önerud blev hattrickskytt.

Medelpadingarnas 4–3-ledning såg ut att stå sig matchen ut – men Karlskoga ville annat.

Med 35 sekunder kvar, och med succémålvakten Daniel Bellissimo utplockad, forcerade Linus Persson in kvitteringen och tog matchen till förlängning.

Väl där drog dock Timrå det längsta strået, då JVM:s skyttekung Max Friberg bombade in slutresultatet 5–4 – hemmalagets fjärde powerplay-mål.