Sjunde nollan Södertäljes Julius Hudacek.

Tidigare under måndagen blev det klart att Tyler Plante byter Mora mot Djurgården - Tim Sandberg går andra vägen - efter att ha haft svårt att konkurrera med Daniel Hansen om förstaspaden den senaste tiden.

I mötet mot Oskarshamn visade Hansen varför han är Lars Ivarssons förstaval:

22-åringen räddade samtliga 17 skott när Mora nollade Oskarshamn.

Framåt gjorde Jens Jakobs 1-0 redan efter 23 sekunder och därefter tog Alexander Hilmerson över och satte både 2-0 och 3-0.

Segern innebär att Mora tar sig upp på sjätte plats i tabellen, förbi Rögle och just Oskarshamn.

Örebro-Södertälje 0-3

Christopher Blid gav Södertälje en drömstart i bortamötet mot serieledande Örebro, då han styrde in 1-0 redan efter 1.08.

Och det skulle även komma en andra rivstart från SSK i matchen.

Den andra perioden var bara 58 sekunder gammal när Emil Billberg gjorde 2-0 och det räckte för seger mot ett blekt och skadedrabbat Örebro.

I tom bur fastställde sedan Jason Strudwick slutresultatet till 3-0 och i målet höll den färgstarke slovaken Julius Hudacek nollan för sjunde gången den här säsongen.

Därmed avancerar Södertälje till femte plats i sammandraget. Ner till åttondeplacerade Oskarshamn, utanför platserna till förkvalserien, skiljer dock bara två poäng.

Förlusten var Örebros blott fjärde hemma i Behrn Arena den här säsongen.

Västerås-Tingsryd 2-0

Västerås vann skotten med hela 20-3 i den första perioden, men utdelningen uteblev helt.

Då klev Broc Little fram och kunde fri med Michal Zajkowski till slut göra 1-0  efter drygt sex minuter av den andra perioden.

I matchens slutskedet placerade sedan Little också in 2-0 i tom bur och trots rejäl Tingsrydspress för en reduceringspuck i slutminuten lyckades Lars Johansson hålla nollan i kassen.

De välbehövliga tre poängen innebär att Västerås kapade ner Leksands försprång till två poäng i kampen om den sista direktplatsen till kvalserien.

På onsdag har Västerås chansen att gå förbi när lagen möts i Ejendals Arena.