Avgjorde – efter 110 minuter

Uppdaterad 2012-03-29 | Publicerad 2012-03-28

110 minuter och 49 sekunder.

Då avgjorde Jimmie Ericsson andra semifinalen mot AIK.

– Har man sunkigt skott får man vänta ut målvakten, säger matchhjälten om avgörandet.

Skelefteå avgjorde den tredje längsta förlängningen någonsin efter 110 minuter och 49 sekunder.

Men det var AIK som fick en drömstart. Redan efter fem minuter hade laget en 2-0-ledning. Men Skellefteå kom tillbaka. Men 28 sekunder kvar av perioden reducerade Joakim Lindström.

Drygt fem minuter in i andra perioden var det kvitterat efter att Oscar Möller satt 2-2. Möller blev tvåmålsskytt när han satte 3-2 på straff sju minuter senare.

Tärnström utvisad

Bara sekunder senare kvitterade Christian Sandberg för AIK. Och det var inte slut där. I mitten av sista perioden ökade Stefan Johansson på till 4-3 för hemmalaget. Men Skellefteå kom tillbaka igen.

Jimmie Ericsson kvitterade till 4-4 och matchen gick till förlängning.

En förlängning som aldrig ville ta slut.

Först efter 110 minuter och 49 sekunder kom avgörandet. Dick Tärnström åkte ut för högklubba och med drygt 30 sekunder kvar i power play kunde Jimmie Ericsson sätta avgörandet.

– Har man sunkigt skott får man vänta ut målvakten. Det var ett lite finare mål när jag gjorde 4-4, men fantastiskt skönt mål, säger Ericsson till Canal plus.

Skellefteå har nu utjämnat till 1-1 i semifinalserien.

– Nu har vi hemmaplansfördel igen, nu ska vi bara se till att det är en fördel också, säger Ericson.