Sjögren Malmös hjälte

Publicerad 2012-02-17

Straffbesegrade Oskarshamn

Pontus Sjögren.

Det var inte vackert och det var inte rättvist – men Malmö plockade två pinnar efter att ha straffbesegrat Oskarshamn.

Och det kan skåningarna tacka målvakten Pontus Sjögren för.

Joakim Hagelin gjorde 1-0 för Oskarshamn efter att ha åkt slalom in i Malmös zon och snyggt snärtat in pucken bakom Pontus Sjögren – men sedan murade Malmökeepern igen.

Oskarshamn skapade massor av chanser både i första och andra perioden och avlossade totalt 25 skott på 40 minuter, men förmådde inte överlista 26-åringen som svarade för flera högkvalitativa parader som höll Malmö kvar i matchen.

I den sista perioden ryckte Malmö upp sig och när matchen var över så visade resultattavlan 2-2. Under straffavgörandet klev Sjögren fram igen, motade sex av sju straffar och såg till att Malmö kunde bärga två poäng.

Totalt svarade Pontus Sjögren för 37 räddningar på 39 skott.

Jesper Mattsson satte läckert den avgörande straffen och Malmö är kvar som sexa i tabellen, nu tre poäng före just Oskarshamn som är sjua.

Sundsvall – Mora 0-1 (straffar)

Sundsvall och Mora avlossade tillsammans 74 skott – ändå stod det 0-0 efter 65 minuters spel på Gärdehov, och matchen fick avgöras på straffar.

Där blev Mora vinnare sedan specielle straffspecialisten Jens Jakobs avgjort tillställningen.

Morakeepern Tim Sandberg – som ifjol spelade i just Sundsvall på lån från Djurgården – motade totalt 31 skott när han höll nollan mot sina forna lagkamrater.

Mora bröt i och med segern en dyster trend om fyra raka förluster, och segern var mer eller mindre ett måste för att hänga med i playoffstriden. Dalmasarna har två poäng upp till sjundeplatsen.