Förlust och huvudskada i premiären

Brynäs åkte på en resultatmässig 2–1-smäll i borta mot Jokerit.

Men den värsta smällen delade erkände busen Jere Karalahti, 39, ut mot Alexander Lindgren.

Den unge Brynäs-centern fick ledas av isen rejält groggy och kunde inte spela vidare.

Jokerit vann skotten med hela 15–3 i den första perioden – men det stora skottövertaget ledde bara till en 1–0-ledning.

Tacka 17-årige Felix Sandström för det. Den unge målvakten stod emot bra och höll Brynäs kvar i matchen med ett antal fina räddningar.

I den andra perioden kom laget ut piggare och kvitterade ganska omgående när Ponthus Westerholm styrde in tvillingbrodern Patrikhs retur.

I samband med målet fick Ponthus Westerholm en klubba i ansiktet, men 22-åringen återkom i spel ganska snabbt.

Värre var det för Alexander Lindgren som sänktes av den skandalomsusade backen Jere Karalahti med en ful huvudtackling.

Den 39-årige finländaren, som haft ett struligt förflutet, fick matchstraff och Lindgren var tvungen att lämna isen och avsluta matchen.

Dessförinnan hade Jokerit gjort 2–1 genom Petr Koukal som styrde in pucken bakom en matchen igenom storspelande Felix Sandström, 17, i Brynäsmålet.