Bofors–Växjö 2–4

Växjö föll tungt mot Örebro senast.

Men nu är laget på vinnarspåret igen efter tre poäng mot play off-jagande Bofors på bortais.

Växjö gjorde 1–0 efter 5.22 och 2–0 bara två minuter senare.

Växjös målvakt Christoffer Ahlsenfelt var stabil i målet och avvärjde alla Bofors chanser till en början.

Det återstod bara 18 sekunder av andra perioden när Christopher Liljewall gjorde målet som kändes som spiken i kistan.

Men genom en tidig reducering i tredje och en fortsatt forcering från hemmalaget i tredje perioden gjorde att Bofors fick kontakt igen. Målet kom dock bara en minut före slutsignalen men då var det redan för sent. Bara 39 sekunder senare rakade Christian Magnusson in 2–4 i tom bur,

Växjö är trea och har en poäng upp till tvåan AIK.

Malmö–Örebro 4–3 efter straffar

Örebro blev försenat till Malmö på grund av snöovädret och matchen fick startas en timme senare.

Och kanske satt gästerna kvar på bussen i inledningen

Malmö fick nämligen en kanonstart och tog ledningen efter bara 2.41 genom Carl Söderberg.

Före första pausvilan var över var dock Örebro på benen och med två gjorda mål hade de vänt tillställningen till ledning 1–2.

Örebros nyförvärv Rastislav Pavlikovsky kan ha kommit igång på allvar.

Med sitt 1–1-mål i första perioden och 3–2 åtta minuter före slutsignalen blev han Örebros poängräddare.

Trots två mål blev det bara en poäng. Malmö kvitterade två gånger i tredje perioden.

Det sista målet slogs in av Don MacLean knappt tre minuter före slutsignalen.

Eller sista och sista. Matchen gick till förlängning och sedan till straffläggning.

Där kunde hemmalaget till slut avgöra – och två viktiga poäng i kampen om en kvalserieplats noterades.

Malmö ligger sexa och har sju poäng till tredjeplatsen.

Oskarshamn–Mora 4–3 efter förlängning

Tokjumbon Oskarshamn visade upp sin starka sida i mötet med topplaget Mora som krigar om en kvalserieplats.

Trots att loppet verkar kört för Oskarshamns del för en överlevnad i allsvenskan utan kvalspel så bjuder man emellanåt upp på motstånd.

Det fick Mora erfara ikväll.

Trots gästernas drömöppning och ledningsmål redan efter 19 sekunder lyckades Oskarshamn komma tillbaka med besked.

Kvittering efter två minuters spel och sedan ett mål i numerärt underläge efter halva perioden följdes upp med Lukas Erikssons 3–1 i power play i slutminuten.

Mora kom tillbaka och gjorde två mål i tredje men föll i förlängningen där Nicklas Jadeland avgjorde redan efter 37 sekunders spel.

Mora tappade sannerligen viktiga poäng i kampen om en kvalserieplats.

Nu är avståndet till trean Växjö hela fyra poäng.

Almtuna–Sundsvall 5–1

Almtuna tog en mycket säker trepoängare i hemmamötet med Sundsvall.

Efter en mållös förstaperiod kunde hemmalaget gå upp till en 4–0-ledning i mittakten och döda matchen.

– Vi gjorde en riktigt bra andraperiod, där vi tog tag i spelet och fick välförtjänt utdelning. Det är alltid bra att få göra mål. Det är bra för spelarnas självförtroende, vi har haft problem med målskyttet tidigare. Men det viktigaste är att bedriver det vi ska göra på ett genuint sätt. säger Almtunas tränare Jonas Rönnqvist till unt.se.

Målen trillade in inom loppet av nio minuter och två av fullträffarna var signerat Andreas Paulsson.

Paulsson låg även bakom 5–0 som Elias Fälth ordnade bara 31 sekunder in i tredje perioden.

Gästerna var utspelade och fick nöjda sig med ett tröstmål i sista perioden.

Uppsalalaget ger fortfarande inte upp hoppet om en tredjeplats även om topp sju är målsättningen.

Det är nu sex poäng upp till trean Växjö men då har Uppsalalaget också en match mer spelad.

Borås–Västerås 4–2

Ytterligare ett nederlag för Västerås och snart är fiaskosäsongen ett faktum.

Nu måste västmanlänningarna lägga all fokus på att hålla undan sina närmaste konkurrenter från det nedre kvalstrecket.

Västerås är tia. Björklöven och Sundsvall därnäst och ner till nästjumbon och kvalplacerade Troja/Ljungby har VIK nu bara sju poäng.

Borås tog ledningen i andra perioden och utökade sedan sin ledning i tredje genom ett straffslag som Anders Eriksson förvaltade väl.

Gästerna fick utdelning alldeles för sent.

Christian Larrivée reducerade till 3–1 tre minuter från slutet och bara 15 sekunder senare slog Rasmus Sandström in 3–2.

VIK tog ut målvakten i jakten på ett kvitteringsmål men istället avgjorde Borås mötet efter ett mål i tom bur.

För Borås del innebär det ett ännu större hopp om att nå den sjunde play off-platsen.

Avståndet till Bofors är nu bara sex poäng och det kan givetvis svänga fort.

Leksand–Troja/Ljungby 2–5

Troja/Ljungby – nästjumbon – utklassade serieledarna Leksand i Ejendals Arena.

Och det rejält.

Matchen var en enda stor besvikelse för hemmasupportrarna.

Trots tidigt ledningsmål från Peter Nordströms klubba var det gästerna som totalvände på tillställningen.

I slutet av andra perioden gjorde Troja 3–1 i power play och även fyran kom med en man mer på isen.

Hemmalaget fick chansen att komma in i matchen igen men då slog gästerna till igen – i box play.

1–5 tio minuter före slutet var spiken i kistan.

Peter Nordström tröstmålade igen men det var knappast någon tröst för det här bottennappet.

Leksand har värvat fyra spelare på kort tid.

Senast idag presenterade klubben finske poängkungen Jussi Pesonen och backen Antti Hulkonen.