Uppdaterad 2011-03-09 | Publicerad 2010-02-06

Grinig Foppa i tung förlust

Peter Forsberg var som vanligt i allas blickfång när Modo gästade Djurgården.

Den glädjande nyheten är att fingerskadan inte verkar störa den OS-uttagne veteranen.

Den dåliga nyheten för alla Modo-fans är att det blev en tung 1-4-förlust mot Dif.

– Vi faller djupare och djupare ner i träsket, säger en nedstämd Peter Forsberg till TT.

Det var fullsatt, tufft och stundtals väldigt grinigt när Djurgården tog emot Modo på Hovet. Det slutade med en 4-1-seger för Dif och en blytung förlust för Modo. Timrå är nu ikapp Övikarna och Frölunda rycker ifrån i den stenhårda bottenstriden.

Tog ut målvakten i power play

Per-Åge Skröder gjorde visserligen 1-0 men efter en och en halv period hade Djurgården vänt på matchen. Modo jagade frenetiskt för att få till en kvittering och båda lagen bjöd varandra på utmärkta målchanser.

Modo bjöds sedan på en fin möjlighet genom ett power play med drygt två minuter kvar. Då valde Hannu Aravirta att ställa Roman Malek i båset. Det blev ett kostsamt beslut.

Michael Zigomanis satte 3-1 i öppen kasse och Timmy Pettersson slutresultatet 4-1.

”Måste bli hetare”

– Djurgården är inget dåligt lag. Men vi har chanser att kvittera. Vi måste bli hetare framför mål, jobbar man inte hårt så vinner man inte, säger Peter Forsberg till TT.

Majoriteten av publiken i ett fullsatt Hovet njöt i stora drag av hemmasegern och kunde även glädjas åt en väldigt intensiv match. Kampen lagen emellan hade slutspelskaraktär och var stundtals väldigt grinig.

Peter Forsberg var en av syndarna och inblandad i ett antal gruff. Glädjande var ändå att 36-åringen kunde genomföra hela matchen trots sin fingerskada mot Luleå senast.

Tvekar kring OS

Trots det är 36-åringen inte helt säker på att han kommer att åka till OS.

– Jag orkar inte diskutera det direkt efter matchen. Jag är besviken, så vi kan ta det en annan dag, säger Forsberg.

– Men jag skulle vilja vara bättre nu, det kan man nog säga. Jag försöker spela hundraprocentigt men jämför man med tidigare är jag inte i närheten.