Tavla av 17-åringen – då klev 18-åringen fram

Publicerad 2012-11-22

Linköpings målvakt Marcus Högberg, 17, var på väg att bli syndabock.

Då klev en annan yngling, Jesper Pettersson, fram och tryckte in den matchavgörande pucken.

– Jag såg att det kom en retur och försökte bara få in den, säger 18-åringen till C More efter 5-2-segern.

Mycket av förhandssnacket kring Linköping-Timrå kom att handla om att hemmalaget valde att ställa blott 17-årige Marcus Högberg mellan stolparna. Han stod för en klart godkänd insats, med undantag för agerandet vid Niklas Nordgrens kvittering till 2-2 i andra perioden. På ett märkligt sätt hittade pucken in mellan benen på Högberg trots fri sikt.

– Dåligt av mig, det får egentligen inte hända. Men inget blir ju bättre av att man ältar. Det är bättre att se framåt och jobba vidare med sitt eget spel, säger Högberg till TT.

1-0 efter 39 sekunder

Dessförinnan hade målkungen Carl Söderberg, med hjälp av skridskon, gett LHC ledningen. 1-0, som kom redan efter 39 sekunder, stod sig perioden ut. Linköping började starkast i andra och utökade också rättvist ledningen i powerplay genom samma Söderberg. Därefter tilläts Timrå göra två snabba mål genom Mat Robinson och Niklas Nordgren och Linköping var illa ute.

Reste dig aldrig

Då räddade Jesper Pettersson sitt Linköping genom att peta in sin egen retur bakom Daniel Bellissimo i Timrå-målet.

– Jag såg att det kom en retur och försökte bara få in den, beskriver tonåringen målet.

Timrå reste sig aldrig efter det och Linköping vann till slut komfortabelt med 5-2, efter att Pär Arlbrandt och Johannes Salmonsson avslutat målskyttet.