Nionde raka förlusten för Växjö

Publicerad 2013-01-19

Luleå vann på straffar

Växjö var på god väg att ta första segern på nio omgångar, när Luleå i matchens slutskede kvitterade.

Linus Klasen avgjorde sedan i straffläggningen med en iskall dragning.

– Vi var värda att vinna, säger Luleås målskytt Daniel Gunnarsson till C More.

Det var ett Växjö med rejält sargat självförtroende som reste upp till Coop Arena i Luleå.

Väl där bjöd dock smålänningarna på en osedvanligt pigg match och när Kalle Kaijomaa satte 2-1, hans första mål i elitserien, i början av tredje perioden såg det länge ut att leda till första förlusten på länge. Väldigt länge.

Inför matchen hade Växjö åtta raka förluster.

Vacker straff

Men med mindre än två minuter kvar av ordinarie tid bjöd Daniel Gunnarsson på en fin aktion när han tog emot pucken vid blå, snurrade runt och fallandes (!) drog in pucken bakom en täckt Mattias Modig.

– Jag kastade in den på mål, berättade en leende Gunnarsson till C More.

Förlängningen var mållös och matchen gick till straffläggning, där Linus Klasen bjöd på kvällens kyligaste dragning när han med kvicka handleder lurade bort Modig och sprätte upp pucken i nättaket från nära håll.

Tomi Kallio och Steve Saviano brände Växjös båda straffar och när Kim Hirschovits satte sin var småläninngarnas nionde raka förlust ett faktum.

– Vi spelade okej, men måste självklart spela bättre och göra mer mål, konstaterade Kaijomaa.