Dagens namn: Ragnar, Ragna

Svenskfest i KHL

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-09-28

Svenskarna bakom Dynamos derbyvinst

Mattias Weinhandl gjorde 1-0 på straff, Linus Omark forcerade in 2-0-målet och Johan Harju spelade fram till 3-0.

Det var svenskarna som klev fram när Dynamo Moskva vann derbyt mot Spartak med 5-1.

Linus Omark och Johan Harju.

Efter tre raka förluster tog Dynamo Moskva en efterlängtad seger i det klassiska Moskvaderbyt.

Det kan man tacka sina svenskar för.

Fullbordade svensksuccén

Efter 7.15 slet sig Mattias Weinhandl loss från Spartaks försvar och fick med sig en straff, som han själv satte.

I den andra perioden utökade Linus Omark Dynamos ledning, då han först styrde in pucken bakom Dmitrij Kotschnew för att sedan braka rakt in i målburen.

Tre minuter senare fullbordade Johan Harju, som även hade en andraassist på Omarks mål, svensksuccén genom att spela fram till Jiri Hudlers 3-0-mål.

Hudler fastställde sedan slutresultatet till 5-1 i den sista perioden och Dynamo klättrade därmed upp på slutspelsplats i Western Conference.

– Vi behövde det efter ett par uddamålsförluster. Vi har spelat bra ett tag men inte fått utdelning, men i dag var det stolpe in istället för stolpe ut, säger Johan Harju till sportbladet.se.

Första målen för Lindström och Persson

Men det var inte bara i Moskva som det var en lyckad blågul kväll:

Joakim Lindström gjorde ett mål – sitt första i KHL – och en assist i Torpedo Nizjnij Novgorods 4-1-seger mot Severstal Tjerepovets.

Och Niklas Persson, som gått poänglös i sju matcher, noterades för en fullträff när hans Neftechimik Nizjnekamsk vann mot Lada Togliatti med 4-2.