Svensktrion ordnade Dynamos seger

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-12-04

Weinhandl straffhjälte i efterlängtad seger

Dynamo Moskva tog sin första seger på fem matcher när HK MVD besegrades med 3-2.

Det kan man tacka en viss svensktrio för.

Mattias Weinhandl blev straffhjälte – och Johan Harju och Linus Omark gjorde lagets mål under ordinarie matchtid.

Hafsigt spel och 0-2-underläge knappt halvvägs in i matchen. Då vaknade firma Johan Harju och Linus Omark.

Efter 8.18 av den andra perioden ordnade Linus Omark turligt reduceringen via en MVD-försvarare. Strax därefter var han sedan nära att göra ytterligare ett mål, då han cirkulerade två varv runt målgården innan han la pucken i stolpen.

I stället skulle kvitteringen falla med 59 sekunder kvar av mittakten. Omark spelade fram Johan Harju, som prickade in 2-2 i det bortre krysset.

Elva matcher utan spelmål

Efter en mållös tredje period och förlängning gick matchen till straffar. Där klev svensk nummer tre fram.

Mattias Weinhandl, som inte gjort ett spelmål på elva matcher, var den enda straffskytten som hittade nätet och fixade därmed extrapoängen.

Dynamo Moskva ligger på fjärde plats i Western Conference med 51 poäng på 31 matcher.