Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-03-10

”Vi gjorde en bra insats”.

Två mål senast – ett i natt.

Målformen håller i sig för Daniel Alfredsson, som nu har lett sitt Ottawa till tre raka segrar.

Nattens 2-1-seger var särskilt skön, eftersom den kom mot ärkerivalerna från Toronto.

– Vi gjorde en bra insats, sa en nöjd ”Alfie” efter matchen.

NHL
Daniel Alfredsson – målskytt i natt.

36 år ung har Daniel Alfredsson fortfarande kvar klippet i skridskoåkningen.

I nattens match mot ärkerivalen Toronto flög Ottawa-kaptenen iväg över isen när en motståndarback slarvade med pucken vid blålinjen. Fri med målvakten Curtis Joseph valde Alfredsson att avsluta med ett slagskott från toppen av tekningscirkeln – Joseph hade inte en chans att rädda projektilen.

Målet kom efter drygt 15 minuter av andra perioden och betydde 1-1.

Med bara 47 sekunder kvar av mittakten satte Dany Heatley 2-1, ett resultat som stod sig hela tredje perioden ut.

– Vi gav dem inte många chanser i tredje, sa Alfredsson till AP. Vi började inte matchen bra, men vi växte ju längre matchen pågick och vi bevakade vår ledning riktigt bra.

Alfredssons mål var hans 21:a för säsongen och 60:e poäng totalt. Han blev också utsedd till matchens bäste spelare.

Anton Strålman var tillbaka i Torontos laguppställning, eftersom laget är hårt skadedrabbat för tillfället. Jonas Frögren är en av spelarna som inte kunde delta i matchen på grund av skada.

Toronto har 11 poäng upp till sista slutspelsplatsen i Eastern Conference. Ottawa ligger ytterligare tre poäng efter.

Med Oscar Möller på isen lyckades Los Angeles Kings ta en viktig hemmaseger mot Vancouver Canucks med 3-2.

Kings hade en tvåmålsledning inför tredje perioden och Canucks pressade på rejält för att komma ifatt. Taylor Pyatt reducerade efter 5:26 och Daniel Sedin träffade stolpen med nio minuter kvar.

Men Kings spelade uppoffrande i försvaret och lyckades hålla undan.

Daniel Sedin noterades för matchens enda svenskpoäng när han assisterade till Vancouvers första mål.

Mats Sundin satt i utvisningsbåset när Kings gjorde matchavgörande 3-1 – i övrigt sköt han ett skott på mål och slutade på -1 i plus/minusstatistiken.

Mattias Öhlund fick över 24 minuters speltid, medan Henrik Sedin och Alexander Edler fick knappt 20 minuter vardera.

Carolina Hurricanes besegrade NY Rangers med 3-0. Se separat artikel för mer om den matchen.