Enström nätade – och knöt näven

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-03-09

Här är nattens svenskkoll

Jodå, målformen håller i sig för Loui Eriksson.

I natt kom mål nummer 32 för säsongen – hans femte mål de senaste fem matcherna.

NHL
Tobias Enström.

Men trots svenskens fullträff, som kom i numerärt överläge efter knappt fem minuters spel, förlorade Dallas matchen mot Montreal med 3-1.

Nicklas Grossman (15:26 minuters istid och -1) och Fabian Brunnström (6:06 minuter och ett skott på mål) spelade också för Stars, medan Joel Lundqvist fick se matchen från läktaren.

Atlanta Thrashers vann över Calgary Flames med 5-2, och Tobias Enström bidrog till den fina skalpen.

I slutet på första perioden snappade han upp en retur i slottet och nöp direkt, och skottet överlistade Calgary-målvakten Miikka Kiprusoff, som var överraskande ihålig matchen igenom.

Efter målet, som var Enströms tredje för säsongen, knöt han näven och såg riktigt nöjd ut.

Det var Enström femte poäng på de senaste sex matcherna, totalt är Nordingråsonen uppe i 17 poäng 66 matcher under sin andra säsong i NHL.

Dessutom utsågs han till matchens andra stjärna.

Som sjunde back i Colorado Avalanche har Daniel Tjärnqvists säsong varit lite annorlunda än vad han är van vid. Han har spelat knappt hälften av lagets matcher, och när han väl spelar får han ganska lite istid. 14:31 per match är över åtta minuter mindre än vad han senast snittade när han spelade i NHL (2006-07 för Edmonton).

Men i natt kom i varje fall hans första poäng på tre månader – en assist på Ben Guites 1-0 i bortamatchen mot svårspelade Chicago Blackhawks.

Till slut vann bottenlaget Colorado med hela 5-1, och Tjärnqvist kunde förutom passningspoängen också glädja sig åt fina +3 i plus/minus-statistiken.

Samuel Påhlsson är ännu inte redo att debutera för sin nya klubb Chicago, men laget mönstrade ändå en svensk i förlustmatchen. Niklas Hjalmarsson gjorde sitt tredje framträdande för säsongen och fick lite drygt 13 minuters istid.

Joakim Lindström fick inte spela när Phoenix Coyotes föll på bortaplan mot NY Islanders med 3-2, detta trots att man vann skotten med 42-26.

Nicklas Bäckströms assist när Washington Capitals föll mot Pittsburgh Penguins med 4-3 efter straffar, innebär att svensken har ett nytt personbästa för antal poäng. I fjol gjorde han som rookie 69 poäng på 82 matcher – i år behövde han bara 67 matcher för att slå det.

Från matchen i övrigt kan det rapporteras att rivaliteten mellan lagen är fortsatt stark – det var småbråkigt och grinigt efter många avblåsningar.

Michael Nylander missade matchen på grund av en ”skada på överkroppen”.

Minnesota Wilds svenske back Kim Johnsson gjorde en bra match mot Anaheim Ducks. Han var inne på samtliga mål framåt i 3-2-segern – inga bakåt, och noterades dessutom för en assist.