Malmö krossade formsvagt Almtuna

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-10-16

Referat från kvällens samtliga matcher

■Troja/Ljungby–Växjö 1–4

Växjö vann Kronobergsderbyt mot Troja/Ljungby och klättrar upp till en delad tredjeplats i tabellen, tillsammans med överraskningen Bofors.

Gästerna hade en 2–0-ledning efter den första perioden som var spelmässigt öppen och publiken fick se många målchanser.

Steve Saviano slog in tvåan bara 29 sekunder före pausvilan i spel fem mot tre.

Växjö låg hela tiden steget före och Trojas chans att komma in i matchen på allsvar var efter Daniel Håkanssons reducering till 1–3 på straff i inledningen av tredje. Men topplaget drog ifrån ytterligare och 1–4 kom bara drygt en minut senare – vilket blev slutresultatet.

■ Malmö–Almtuna 7–3

Almtuna hade inget att hämta i Malmö.

Det tål att upprepas. Efter Uppsalalagets utskåpning mot Leksand (5–0) har laget nu fyra raka förluster.

Visst har man i flera matcher ägt spelet och svarat för rejäla skottkavalkader – men utdelningen har varit helt under isen, vilket man även hade problem med ifjol trots ett succéartat år.

I mittperioden vann gästerna skotten med 13–9 men förlorade med 3–1.

Malmö gjorde två snabba mål i första perioden och det var hela 5–1 efter andra, och matchen var givetvis död.

Malmö är tvåa i tabellen som haltar något.

■ Mora–Borås 3–4 efter förlängning

Borås småskrällde i Dalarna.

Det lutade ändå länge åt en säker Moraseger.

Drygt tolv minuter i andra perioden slog Daniel Viksten in sitt andra mål för kvällen. Målet betydde 3–0 för hemmalaget och det luktade tre poäng långa vägar.

Borås tog sig i kragen och före paus hade man reducerat på straff genom Jens Karlsson – som slog till igen när isen fortfarande låg blank i början av andra.

Vändningen var total – och ett faktum – när gästerna kvitterade och sedan kunde avgöra bara 38 sekunder före straffläggningen.

Mora fick en poäng med sig, men kan knappast vara nöjda med kollapsen.

Borås är ny sjua i tabellen och har bara en poäng efter Mora som är sexa.

■ Sundsvall–Bofors 5–4 efter förlängning

Bofors inledde serien strålande och var under en tid serieledare.

Men nu har Karlskogalaget hamnat i en svacka. På fredagen noterades tredje raka förlusten – även om man fick med sig en poäng.

Gästerna reducerade både till 2–1, 3–2 och 4–3.

Sundsvall lyckades hålla undan nästan hela vägen – och var riktigt nära en trepoängare.

I spel sex mot fyra slog Tobias Thermell in kvitteringen i nätmaskorna bara tio sekunder före slutsignalen.

Jon Palmebjörk avgjorde till Sundsvalls fördel i förlängningen.

Bofors är ändå med upp i toppen av tabellen och är trea på samma poäng som Växjö.