Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-02-20

Ökade på försprånget til Almtuna

Västerås–Huddinge 4–0

Västerås stormar mot kvalserien och har fyra poäng mer än Almtuna och fem poäng mer än Mora som närmast jagar.

Västerås förlorade skotten med 8–4 i första perioden men det var VIK och Sebastian Meijer som gjorde båda målen, men spelmässigt fanns det mer att begära.

– Vi har 2–0 och ska vara glada för det för vi måste upp en bra bit om vi ska spela så bra som vi gjort tidigare, sa Västerås forward Stefan Hellkvist till TV 4 sport efter första perioden.

Mittperioden blev mållös och i tredje avgjorde hemmalaget tillställningen till 4–0, detta trots att Västerås bara mäktade med 17 skott mot Huddinges 30.

Matchvinnaren och målvakten Johan Thalberg svarade för ett antal vassa räddningar.

Oskarshamn–AIK 2–6

AIK dödade matchen redan i första perioden när det rasslade till rejält bakom Oskarshamns målvakt Christian Engstrand.

Christian Sandberg slog in 1–0 efter 2.41 och assisterade till Mattias Becks 3–0 bara fem minuter senare.

Sandberg, bäst på isen i första perioden, avgjorde mötet redan när matchen bara hade varat i 14 minuter.

Det var 4–0 och trots att hemmalaget reducerade utökade Gnaget till 5–1 genom Tobias Ericsson.

Efter två perioder bytte hemmalaget målvakt och Marcus Lundell tog över. Han fick tolv skott mot sig och släppte in ett.

Matchen slutade 6–2 till AIK som slipar på formen inför kvalserien.

Borås–Bofors 5–2

Bofors kunde tagit sista chansen genom att ta en trepoängare. Men nu är play off-platsen körd.

Hemmalaget var starkare och imponerade stundtals.

Laget hade 17–6 i skott i första perioden och hade en 2–0-ledning i paus.

Gästerna ryckte upp sig något men lyckades inte reducera i mittperioden. I stället var det Borås som svarade för ytterligare två fullträffar och mötet var mer eller mindre avgjort.

Men i sista fick Bofors kontakt igen.

4–1 av Johan Bülow efter 1.38.

Och i spel fem mot tre gav Linus Persson gästerna hopp när han ordnade 4–2.

Bortalaget gjorde en riktig chansning och plockade ut målvakten hela tre minuter från slutet.

Då slog Simon Hjalmarsson in spiken i kistan.

Borås är sedan tidigare redan klara för spel i allsvenskan kommande säsong.