”Bara att glömma och gå vidare...”

Publicerad 2013-10-18

Ny osannolik målvaktstavla i NHL

Här är målvaktstavlan som fick Toronto-fansen att tappa hakan av förvåning.

Jonathan Bernier, 25, släppte in en icing-puck som från början inte ens var på väg mot målet.

– Det är bara att glömma och gå vidare, säger han till Toronto Sun.

Ni kanske minns Los Angeles Kings-målvakten Jonathan Quicks jättetavla från säsongsinledningen?

Jonathan Berniers tavla mot Carolina Hurricanes i natt är om möjligt ännu värre.

Såg nonchalant ut

Med mindre än sju minuter kvar av tredje perioden, vid ställningen 2–2, släppte Torontomålvakten in ett mål som kommer vevas om och om igen.

Carolinas back Ron Hainsey försökte nå Jeff Skinner med en passning, men Skinner släppte pucken så att den gled ner mot icing.

Men studsen från sarghörnet lurade en till synes nonchalant Bernier fullständigt och pinsamhetsögonblicket var ett faktum.

”Ett hemskt mål”

– Jag trodde definitivt att det var icing och missbedömde situationen. Pucken snurrade en hel del. Men det finns inga ursäkter, det är ett hemskt mål. Den nya icingregeln innebär ett nytt spel och vi måste anpassa oss, säger Bernier till Toronto Sun.

Ron Hainsey noterades för målet, som blev matchavgörande, och var lika förvånad han:

– Det här är en sån sak som inträffar väldigt sällan.