Nu är upp Karlskrona uppe i samma poängskörd – efter 16 matcher.

I kväll besegrades Södertälje med 6-2.

Förlusten mot Rögle senast visade sig vara ett olycksfall i arbetet.

Karlskrona studsade tillbaka direkt och besegrade Södertälje på bortaplan.

Martin Janolhs inledde målskyttet efter två minuter av den andra perioden och 20 minuter senare hade Karlskrona gått ifrån till 3-0 och mer eller mindre punkterat matchen.

Efter att Janolhs gjort sitt andra mål för kvällen och Södertälje pillat in två reduceringspuckar fastställdes slutresultatet till 6-2 efter genom två mål i slutminuten.

I och med att Västerås och Karlskogas förluster gjorde KHK ett ryck i toppen av tabellen och leder nu hockeyallsvenskan med sju poäng.

Totalt har Blekingelaget skrapat ihop 37 poäng efter 16 matcher – lika många som de tog på hela säsongen i fjol.

Rögle bröt förbannelsen och tog säsongens första seger på bortais när Karlskoga besegrades med 3-0. Jakob Lilja gjorde två mål och Daniel Zaar ett.

Magnus Bogren, som kommit in i båset efter att Dan Tangnes sparkades, har tagit två segrar av två möjliga som huvudtränare.

För tredje matchen i rad tvingades Timrå till ett straffavgörande och efter två förluster blev det till slut en seger.

Patrik Norén satte den avgörande straffen när Mora besegrades med 3-2.