Tomas Ros betyg: Så skötte sig Tre Kronor

Håller du med?

Skriva dina betyg i kommentarsfältet.

MÅLVAKT

Anders Nilsson Betyg: 5 av 5 plusBetyg: 5 av 5 plus

Kung i målet. Grymt att se Grizzly i det här VM-et. Vi har fått en ny målvaktshjälte i den svenska hockeysjälen.

FÖRSTAFEMMAN

Mattias Ekholm Betyg: 4 av 5 plusBetyg: 4 av 5 plus

En av våra bästa backar. Fick enormt med istid. Gjorde det helrätt. Grym i uppåkningarna. Vilken skillnad från i söndags.

Johan Fransson Betyg: 2 av 5 plusBetyg: 2 av 5 plus

Hade en tuff första och andra-period där han blev utvisad två gånger och förbiåkt av snabba slovaker.

Joakim Lindström Betyg: 3 av 5 plusBetyg: 3 av 5 plus

Backcheckade som bara den i den här matchen. Riktigt skönt att se.

Mikael Backlund Betyg: 4 av 5 plusBetyg: 4 av 5 plus

Målskytt – igen. Backlund imponerade mot Slovakien. Har en puckkontroll som bygger liking.

Oscar Möller Betyg: 3 av 5 plusBetyg: 3 av 5 plus

Inledde riktigt piggt. Sug spelsugen ut. Mattades något. Har ett härligt skott som ofta hittar målet.

ANDRAFEMMAN

Tim Erixon Betyg: 2 av 5 plusBetyg: 2 av 5 plus

Hade det jobbigt i positionsspelet. Fick mycket istid.

Magnus Nygren Betyg: 2 av 5 plusBetyg: 2 av 5 plus

Gedigen insats, målskytt. Besitter ett bra skott. Hittar den där luckan hos motståndarna där pucken smiter igenom. Sjabbel i slutet av matchen drar ned betyget.

Linus Klasen Betyg: 2 av 5 plusBetyg: 2 av 5 plus

Geniala passningar. Spelar med små marginaler. När det lyckas skapar det gåshud hos hockeyälskare.

Calle Järnkrok Betyg: 2 av 5 plusBetyg: 2 av 5 plus

Landskamp 29 i följd utan mål för Järnkrok. Ålade sig igenom i andra perioden, men missade målet. Spar sig till slutspelet?

Gustav Nyquist Betyg: 3 av 5 plusBetyg: 3 av 5 plus

Bästa VM-matchen hittills. Gjorde viktiga 2-0. Och vi behöver få igång Nyquist – viktigt.

TREDJEFEMMAN

Niclas Burström Betyg: 2 av 5 plusBetyg: 2 av 5 plus

Vägde lätt vid Slovakiens 2–1-mål. Borde tryckt bort målskytten i läget framför målet.

Niclas Andersen Betyg: 2 av 5 plusBetyg: 2 av 5 plus

Aj, aj, aj. Skott i ansiktet och tvingades utgå. Vilken otur Tre Kronor har med alla backskador.

Simon Hjalmarsson Betyg: 2 av 5 plusBetyg: 2 av 5 plus

Fick inte så mycket speltid i den här matchen, som rycktes sönder av PP och BP.

Mattias Sjögren Betyg: 3 av 5 plusBetyg: 3 av 5 plus

Härligt internationellt driv. Vann viktiga tekningar som gav svenskt spelövertag.

Jimmie Ericsson Betyg: 3 av 5 plusBetyg: 3 av 5 plus

Skymmer mål i powerplay. Käkar puck i boxplay. Jimmie är mycket viktig för Tre Kronor 2014.