Tappade 2-0 – för andra matchen i rad

Publicerad 2013-09-21

Modo tappade ledning och förlorade på straffar – igen

Historien upprepade sig.

För bara två dagar sedan tappade Modo en 2-0 ledning mot Leksand och fick se sig slaget efter straffar.

Mot Luleå satte de både 1-0 och 2-0 – men tappade ledningen och förlorade återigen efter straffläggning.

Det var ett revanschsuget Modo som åkte upp till Luleå i dag. Efter att ha tappat en 2-0-ledning mot Leksand när fyra minuter återstod i senaste matchen och därefter förlorat efter straffar var man väldigt benägna att plocka med sig så många poäng som möjligt hem till Örnsköldsvik.

Juniorerna imponerade

Det började bra. 18-åriga Gustav Possler fick in pucken bakom Luleås David Rautio efter en retur från 18-åriga Edwin Hedbergs skott, och Jeff Tamberllini styrde sedan in Nichlas Torps dragskott till 2-0.

Luleå replikerade dock blixtsnabbt genom Daniel Mannberg som reducerade till 2-1. Innan matchen var över lyckades Luleå göra ytterligare två mål och Modo ett – och med ställningen 3-3 gick matchen till förlängning och sedan straffar.

"Vi var lite uddlösa emellanåt"

Men på straffläggningen var det återigen inte Modos dag. I stället blev det Luleås Linus Klasen som avgjorde och matchen slutade 4-3 till hemmalaget. Trots detta är tränaren Anders Forsberg inte helt missnöjd.

– Man vill ju säga att det är två poäng förlorade, men det känns bra att få med sig en poäng här uppifrån. Det är en tuff match att spela borta mot Luleå en lördag, säger han till CMore.

– Vi sköter det bra i fyra perioder, vi kanske var lite uddlösa emellanåt men det är saker som vi ska träna på.

Nästa match för Modo blir hemma mot Frölunda på tisdag.