Mariestad–Oskarshamn0–6 (0–2, 0–4, 0–0)

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-10-17

Mariestad var totalt chanslöst i hemmamötet med Oskarshamn.

Lagen stod på samma poäng inför matchen men på isen var det klasskillnad.

Ossipekka Lehtonen slog till två gånger i första perioden. Eetu Qvist hade så långt en assist. Men tack vare honom, för IKO:s del, drog målfabrikationen igång på allvar i mittperioden.

Qvist svarade nämligen för ett hattrick. Finländaren noterades för 3-0, 4-0 och 6-0.

Givetvis spelade han fram till Nicklas Jadelands 5-0 och blev stor matchhjälte i den förkrossande bortasegern.

Första perioden: 0–1 (6.32) Ossipekka Lehtonen () , 0–2 (9.07) Ossipekka Lehtonen (Eetu Qvist, Richard Gynge) spel fem mot fyra.

Andra perioden: 0–3 (0.56) Eetu Qvist (Per Svensson), 0–4 (5.31) Eetu Qvist (Richard Gynge, Viktor Ekbom), 0–5 (8.21) Nicklas Jadeland (Eetu Qvist, Viktor Ekbom), 0–6 (18.20) Eetu Qvist (Nicklas Jadeland, Robin Persson).

Skott: 19–42 (7–14, 7–15, 5–13).

Utv, Mariestad: 4x2. Oskarshamn: 7x2.

Domare: Mikael Sjöqvist, Karlstad.

Publik: 1 722.

Mora–Västerås5–4 e str (1–0, 0–2, 3–2, 0–0, 1–0)

28-19 i skott men det blev åtta mål under ordinarie matchtid. Hemmalagets Eric Healey öppnade målskyttet i den första perioden.

I andra tog Västerås vara på spelet i numerärt överläge. Pär Arlbrandt och Stefan Hellkvist satte ett varsitt mål i power play och det var bortaledning inför tredje.

Trots att VIK hade fördel var det just de gulsvarta som tvingades kvittera två gånger om för att plocka poäng.

Den här gången var det Stefan Hellkvist (3-3) och Sebastian Meijer (4-4) som slog till.

Matchen gick till straffar. Där kunde Eric Healey även avsluta målskyttet och fira två poäng för Mora.

Första perioden: 1–0 (8.55) Eric Healey (Colby Genoway, Daniel Viksten).

Andra perioden: 1–1 (10.36) Pär Arlbrandt (Niklas Olausson, Elias Fälth) spel fem mot tre, 1–2 (17.02) Stefan Hellkvist (Niklas Olausson, Sebastian Meijer) spel fem mot fyra.

Tredje perioden: 2–2 (5.01) Jens Jakobs (Mikael Simons, Greger Artursson), 3–2 (12.12) Daniel Viksten (Eric Healey) spel fem mot fyra, 3–3 (12.57) Stefan Hellkvist (Sebastian Meijer) spel fem mot fyra, 4–3 (15.32) Tony Lagerström (Greger Artursson) spel fem mot fyra, 4–4 (16.59) Sebastian Meijer (Henrik Nordfeldt).

Straffar: 1–0 Eric Healey.

Skott: 28–19 (5–8, 9–7, 11–4, 2–0, 1–0).

Utv, Mora: 8x2. Västerås: 7x2.

Domare: Andreas Eriksson, Grängesberg.

Publik: 2 230.

Björklöven–Växjö3–0 (1–0, 1–0, 1–0)

Björklöven har inlett säsongen något sämre än vad man räknat med. Men kanske blev det ett trendbrott på fredagen.

Umeålaget gjorde ett mål i vardera period vilket betydde att serietvåan Växjö noterades för säsongens andra förlust.

Hemmalaget fick även bästa tänkbara start när Johan Forsberg satte ledningspucken i nät redan efter 25 sekunders spel.

”Löven” hade till slut 38 skott på mål och vann rättvist.

Jussi Heikkinen slog in 2-0 efter halva matchen var spelad, och 13 minuter in i tredje spikade Linus Bodström in spiken i kistan, 3-0.

Första perioden: 1–0 (0.25) Johan Forsberg (Magnus Gästrin, Mattias Wennerberg).

Andra perioden: 2–0 (10.50) Jussi Heikkinen ().

Tredje perioden: 3–0 (13.27) Linus Boström (Jens Ledin, Martin Johansson).

Skott: 38–22 (13–10, 11–6, 14–6).

Utv, Björklöven: 5x2. Växjö: 7x2, 1 Matchstraff.

Domare: Wolmer Edqvist, Grums.

Publik: 2 565.

AIK–Almtuna3–1 (0–1, 2–0, 1–0)

AIK hade två raka förluster och Almtuna fyra raka segrar inför mötet.

Samtidigt hade inte Uppsalalaget lyckats besegra Gnaget på sex matcher.

Det var AIS som gjorde första periodens enda mål genom Erik Karlberg. Detta trots stor AIK-dominans och 16-5 i skott.

I mittperioden tvingades AIS-målvakten Mark Owuya att kapitulera två gånger om.

Christian Sandberg och Patrik Bergström såg till att hemmalaget hade en knapp ledning inför slutperioden.

Totalt svarade hemmalaget för 40 skott i matchen. I tredje perioden rakade Johan Adolfsson in det enda målet.

AIK vann och bröt både sin egen och Almtunas trend.

Första perioden: 0–1 (5.21) Erik Karlberg (Anders Grönlund, Fredrik Vestberg).

Andra perioden: 1–1 (2.37) Christian Sandberg (Jonas Westerling) spel fem mot fyra, 2–1 (6.11) Patrik Bergström (Christian Sandberg, Dick Tärnström).

Tredje perioden: 3–1 (1.34) Johan Adolfsson (Jonas Westerling, Erik Ryman).

Skott: 40–29 (16–5, 18–10, 6–14).

Utv, AIK: 4x2. Almtuna: 6x2, 1x10.

Domare: Pierre Schilken, Luleå.

Publik: 1 709.

Bofors–Malmö 3–5 (1–1, 1–0, 1–4)

Första perioden: 0–1 (9.31) Marcus Kristoffersson (Calle Steen, Jan Öberg), 1–1 (11.39) Fredrik Ericson (Björn Östlund, Andreas Sundin) spel fem mot fyra.

Andra perioden: 2–1 (15.26) Fredrik Ericson (Patrik Lundh, Linus Persson) spel fem mot fyra.

Tredje perioden: 2–2 (7.10) Jonas Höglund (Robin Weihager, Carl Söderberg), 2–3 (9.42) Robin Alvarez (Marcus Olsson, Mathias Johansson), 2–4 (12.53) Donald MacLean (Marcus Paulsson, Antti Bruun), 2–5 (13.21) Carl Söderberg (Fredrik Eriksson, Antti Bruun), 3–5 (13.54) Fredrik Ericson (Andreas Sundin, Björn Östlund) spel fem mot fyra.

Skott: 33–18 (8–4, 12–5, 13–9).

Utv, Bofors: 3x2. Malmö: 10x2.

Domare: Tobias Suomela, Örebro.

Publik: 1 669.

Huddinge–Leksand 5–6 e str (4–2, 0–2, 1–1, 0–0, 0–1)

Första perioden: 1–0 (3.10) Fredrik Sonntag (Fredric Andersson) spel fyra mot fem, 1–1 (5.19) Oliver Ekman–Larsson (Jesper Ollas) , 1–2 (7.22) Morten Green (Marcus Jonasén) spel fyra mot fem, 2–2 (11.32) Christoffer Lindholm (Vilhelm Åman–Stigart, Jim Lundwall), 3–2 (13.37) Victor Ahlström (Jesper Andersson) , 4–2 (16.41) Jimmy Ahnelöv (Fredrik Börjesson, Fredrik Sonntag) spel fem mot fyra.

Andra perioden: 4–3 (8.13) Pelle Prestberg (Kevin Doell, Morten Green), 4–4 (10.10) Jan Huokko (Pelle Prestberg, Pierre–Edvoard Bellemare) spel fem mot tre.

Tredje perioden: 4–5 (4.14) Mikael Karlberg (Jan Huokko, Marcus Weinstock), 5–5 (9.28) Victor Ahlström (Oscar Ahlström) spel fem mot fyra.

Straffar: 0–1 Kevin Doell.

Skott: 35–32 (13–6, 4–17, 13–5, 5–3, 0–1).

Utv, Huddinge: 5x2. Leksand: 10x2, 2x10.

Domare: Morgan Claesson, Alvesta.

Publik: 1 050.