Hungriga Wargar åt upp Luleå

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2007-12-28

Mästarna bröt förlustsvit

Tre raka förluster, en sjundeplats i serien och bara två poäng från att halka under slutspelsstrecket.

Då reste sig Modo, ledda av Fredrik Warg och Tommy Wargh, och slog nästjumbon Luleå med 5-2.

Annars började det som så många ganger förr den här säsongen.

Modo hade fullt sjå med nästjumbon Luleå och flera av Örnsköldsviklagets stjärnor verkade inte ha smält julskinkan än.

Gästerna fick inleda den andra perioden i spel fem mot tre och det tog bara 47 sekunder innan Jussi Tarvainen satte 1-0 efter fint klappklapp-spel från Luleå. Först då vaknade Modo.

Sundström visade vägen

Den som gick i bräschen för mästarna var Niklas Sundström. Sundström, som fått utstå mycket kritik i år, styrde in kvitteringen efter skott av Oscar Hedman. Då visadematchuret på 30.39.

18 sekunder senare var det dags igen. Gusten Törnqvist lämnade retur efter skott från Ronald Petrovicky och Tommy Wargh kunde stöta in 2-1 i tom bur.

Tolv sekunder före periodpausen satte Fredrik Warg 3-1 efter ett chansskott från kanten som Törnqvist styrde in med sitt egna benskydd.

Luleå räckte inte till

I den sista perioden gjorde Luleå vad de kunde för att få till en reducering. Och den kom.

Jussi Tarvainen gjorde sitt andra mål för kvällen när klockan stod på 17.18 i tredje. Knappt en minut senare tog Luleå ut målvakten och Per-Åge Skröder kunde punktera matchen innan han också satte slutresultatet 5-2 när Törnqvist återvänt till målet.

– Vi är inte nöjda med det vi presterat såhär långt, sa Andreas Salomonsson till ppv efter matchen.