”Jag tycker det är pinsamt och riktigt bedrövligt”

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-12-29

VIK-tränaren skämdes efter förlusten mot AIK

AIK dödade matchen mot Västerås efter 20 minuters spel i 5-1-segern.

Efter fyra mål var segern i princip redan klar, och AIK slog av något på takten.

Nu har Solna-laget lika många poäng som serieledarna Leksand.

AIK har en match mer spelad än serieledarna Leksand. Men nu ligger lagen på samma poäng.

Gnagets höstsäsong har varit riktigt vass och om laget spelar som de gjorde mot Västerås i första perioden kommer man att kunna skaka elitserielagen i kvalserien.

I första perioden var det bara ett lag på isen och man dominerade kraftigt. Västerås hade första chansen, men sedan var det bara gulsvart på isen.

Efter bland annat två fullträffar av Christian Sandberg stod det hela 4-0 efter den första perioden.

– Jag tycker det är pinsamt och riktigt bedrövligt. Det är klasskillnad på lagen och det är synd om Johan Thalberg som inte får någon hjälp alls och som får stå där och skämmas, sa Västeråstränaren Lars Ivarsson till TV 4 sport.

Målvakten Thalberg hade spelat klart och ersättaren Jens Holmström fick en bekvämare uppgift.

VIK ryckte upp sig

I andra slog AIK av på takten något och ville mest att tiden skulle ticka iväg. Västerås skapade flera bra lägen att spräcka Christopher Heino-Lindbergs nolla, men AIK-målvakten var fantastisk och storspelade.

Sex minuter före pausvilan tog Roger Melin time out trots 4-0-ledning.

Det resulterade i ytterligare några vassa VIK-chanser och halvdana AIK-möjligheter, men det var fortfarande 4-0 efter två perioder.

– VI är lite bättre än i första perioden men vi får inte pucken. Den hoppar och studsar, sa allsvenskans poängkung, VIK-forwarden Pär Arlbrandt, inför tredje perioden.

Och i tredje slog han till som så många gånger förr. Arlbrandt reducerade efter drygt sex minuters spel, men närmare lyckades inte Västerås komma, trots att man plockade målvakten 2.40 före slutet så var det AIK som slog in 5-1 i tom bur.

VIK ska dock ha heder för att man inte vek ner sig.

AIK ångar på och ligger på delad förstaplats med Leksand.