Dagens namn: Tore, Tor

HV71 fick jubla efter tung vecka

Publicerad 2017-10-21

Efter flera tunga skador i veckan och två raka hemmaförluster fick HV71 äntligen jubla.

På hemmais slog man Rögle med 2–1 och bröt därmed Skånelagets tre matcher långa vinstrad.

– Vi får verkligen kämpa för det men jag tycker vi gör det storstilat, säger HV-tränaren Johan Lindbom till C More.

HV71 har inte haft någon vidare vecka. Inför lördagens match i Kinnarps Arena hade man förlorat två raka matcher på hemmais, i torsdags med hela 2–6 mot Örebro, och dessutom åkt på tre skadesmällar bara de senaste dagarna.

Kristofer Berglund blir borta resten av säsongen på grund av en axelskada, backkollegan Alexander Ytterell lär missa några veckor och lagkaptenen Martin Thörnberg har opererats och blir också borta ett par veckor. Utöver det är flera andra HV-spelare skadade i varierande grad.

Mitt under matchen mot Rögle annonserades det till och med att HV värvat den tidigare NHL-backen Stefan Elliott, 26, för att råda bot på backkrisen.

Målvaktstavla av Gunnarsson

Hemmalaget fick sedan, efter en mållös första period, göra första målet i den andra perioden. På returen efter ett Dylan Reese-skott höll sig Isac Brännström framme och satte 1–0.

HV71 hade efter det bud på flera mål och var inne i en bra period. Då stod Jonas Gunnarsson för en målvaktsvavla. Ludvig Rensfeldt drog iväg ett skott som inte såg ut att vara alltför farligt.

Men Gunnarsson lyckades inte stoppa skottet som sedan sakta, och retligt för HV-lägret, gled in i mål.

Tungt för hemmalaget, som ändå skulle få sista ordet. I den tredje perioden spelade Mattias Tedenby fram Kevin Stenlund som med ett direktskott ordnade 2–1 för HV71.

Bröt Rögles fina svit

Därmed bröt man både den egna sviten på två raka förluster och dessutom Rögles vinstrad som stannade på tre matcher.

– Jag tycker HV ville mer, de var mer desperata, säger Rögles tränare Anders Eldebrink till C More efter matchen.

HV-tränaren Johan Lindbom var speciellt nöjd med spelet i så kallat special teams.

– Vi har läckt mål i boxplay och har haft dålig effektivitet i powerplay de senaste matcherna. Det är viktiga moment och i dag vinner vi dem, säger Lindbom till C More.