Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2010-09-04

Vände och vann mot Salzburg

SALZBURG. HV 71 ordnade en helsvensk semifinal i European Trophy.

Men laget fick slita hårt mot hemmalaget Salzburg.

Först i den tredje perioden kunde de regerande mästarna vända och vinna med 5–4.

Det var en match som svängde fram och tillbaka.

Salzburg bjöd på överraskande hårt motstånd inför en entusiastisk hemmapublik.

HV 71 kom till spel utan lagkaptenen Johan Davidsson och en handfull skadade spelare.

Hemmalaget dominerade den första perioden och målvakten Daniel Larsson tvingades rädda sitt HV vid ett flertal tillfällen.

Salzburg fick i stället utdelning under den första halvan av den andra perioden då Manuel Latusa gjorde både 1–0 och 2–0.

Efter målen tog HV över fullständigt, men lyckades inte överlista förre Färjestadsmålvakten Reinhard Divis som storspelade.

Men efter 18.31 av mittperioden kunde Jukka Voutilainen spräcka Divis nolla. Och när Fredrik Bremberg kvitterade bara minuten in på tredje perioden talade allt för HV. Men Salzburg tog ledningen igen innan HV gjorde tre raka mål.

Salzburg reducerade och var även nära en kvittering i slutminuterna.

På lördag kväll väntar en helsvensk semifinal mellan Färjestad och HV 71.