Vände till seger på 57 sekunder

Publicerad 2012-01-14

Så slutade övriga matcher

Karlskoga-Almtuna 1-0 (straffar)

Daniel Bellissimo och Alexander Hamberg höll tätt i 60 minuter och tvingade sedan fram straffar efter en mållös förlängning.

Och väl där vägrade de båda målvakterna fortsatt att släppa några puckar förbi sig.

Det krävdes till slut 20 straffar innan Karlskogas defensive back Christian Carlsson lyckades överlista Hamberg i Almtunas mål och ordna extrapoängen.

Karlskoga har inte förlorat på hemmais sedan den 30 september.

Västerås-Mora 3-5

Västerås hade ledningen med 3-1 och kontrollerade matchen.

Då drog Andreas Lindh på sig ett matchstraff för head-butting och Mora fick chansen i power play i fem minuter.

Sedan gick det snabbt.

Genom mål av Johan Alcén, Dion Knelsen och Henrik Eriksson vände Mora från underläge med 1-3 till ledning med 4-3 inom loppet av 57 sekunder.

Alcén kunde fastställa slutresultatet till 5-3 i tom bur och säkerställa Moras mäktiga vändning.

Leksand-Troja-Ljungby 3-2

JVM-guldmedaljören Filip Forsberg inledde målskyttet i slutet av den första perioden och efter en stark andra period hade Leksand gått ifrån till 3-1.

I tredje tog Troja-Ljungby över, men trots 12-3 i skott och ett reduceringsmål från David Åslin lyckades man inte komma ikapp.

I och med segern, samtidigt om Västerås förlorade mot Mora, ryckte Leksand åt sig ett försprång på fyra poäng i kampen om tredjeplatsen.