Svenskmål bakom största vändningen

Publicerad 2014-04-01

Backen Stephane Robidas jublar efter övertidssegern och jättevändningen.

Det blev en riktig rekordkväll för Anaheim Ducks.

Supercomebacken från 0–4 till 5–4 mot Winnipeg var inte bara den största vändningen i klubbens historia, det innebar också rekord för antalet segrar på en säsong.

– Så länge du alltid tror att du kan vinna, så är du aldrig ute ur matchen, säger Ducks coach Bruce Boudreau.

Teemu Selänne, som började sin karriär i gamla Winnipeg Jets, såg efter en spelad period ut att få en mardrömskväll i det som var hans sista match mot sitt gamla gäng. Men ankorna från Orange County reste sig mirakulöst i Honda center och lyckades bärga 49:e segern för säsongen.

Jakob Silfverberg assisterade till Nick Boninos 1–4 i slutet av den andra perioden och det blev början på den sanslösa vändningen.

Efter att det bara varit ett lag på isen i första perioden (19-4 i skott till Winnipeg), svarade Anaheim med att vinna skotten med 25-6 i tredje perioden och med tre mål. Bara en dryg minut efter att Ryan Getzlaf reducerat till 2–4 fullföljde Hampus Lindholm ett anfall och tryckte in en retur. 20-årige succébackens sjätte mål för säsongen.

Annan veteran avgjorde

Corey Perry kvitterade tillställningen med 22,7 sekunder kvar och av bara farten pressade veteranbacken Stéphane Robidas in 5–4 med ett slagskott 16 sekunder in på övertiden.

– När man ligger under 4–0 och kommer tillbaka till 4–4 så är pressen på det andra laget eftersom de gav upp matchen sådär. Vi försökte bara spela vårt spel och jag hade tur att pucken gick in, säger den 37-årige kanadensaren som anslöt till Anaheim från Dallas innan trading deadline för en knapp månad sen.

”Frustrerande och tufft”

– Man är så fruktansvärt besviken eftersom du sett så mycket som du gillar. Och sen att det försvinner ifrån dig bara så där, det är frustrerande och tufft, säger Jets-tränaren Paul Maurice.

Desto muntrare tongångar var det från Anaheim-tränaren efteråt:

– Jag anser att det var det som skedde i kväll. Vi var så totalt utspelade de 35 första minuterna. Men när (Nick) Bonino gjorde mål och Freddie (Andersen) gjorde den stora räddningen 20 sekunder senare, så tänkte vi att bara vi kan få en till så vet man aldrig.