Slovakisk revansch mot Tre Kronor

Publicerad 2015-04-04

En bra period räckte inte.

Slovakien vann den andra hockeylandskampen på tre dagar mot Tre Kronor med 3–1.

Precis som när lagen möttes i torsdags hamnade Tre Kronor i målmässigt underläge. Den gången lyckades svenskarna vända till seger efter sent mål av Staffan Kronwall.

Den här gången fick slovakerna revansch.

Tre Kronor inledde lovande och var det bättre laget i den första perioden. Sverige tog också ledningen, 1–0 kom med 39 sekunder kvar av perioden genom backen Daniel Gunnarsson.

Men hemmapubliken i Bratislava fick se en scenförändring i den andra perioden, där Sveriges målvakt Fredrik Pettersson Wentzel fick det riktigt hett om öronen. Han tvingades kapitulera två gånger. Dominik Granak och Marcel Hascak gjorde de slovakiska målen. Tre Kronor skapade få riktigt vassa chanser. Dessutom storspelade Julius Hudacek – till vardags i Örebro – i Slovakiens kasse.

I ett sista försök att nå kvittering plockades Pettersson Wentzel av banan, men Slovakiens David Griger kunde i stället slå in 3–1 i den öppna svenska buren.

Tre Kronor fortsätter sitt flitiga matchande under april månad med tre dubbellandskamper mot Norge, Tjeckien och Ryssland innan det är dags för VM-premiär i Tjeckien den 1 maj.