Mora vann toppmötet

Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2010-01-12

Slog tabelltvåan Växjö

Björklöven–Leksand 5–4 efter förlängning

Björklöven hämtade upp ett tvåmålsunderläge i sista perioden och kunde till slut ta två poäng mot serieledarna Leksand.

Leksand spelade bra i första perioden och gick upp till en 3–1-ledning men i andra och tredje var det Umeålaget som tog över tillställningen.

Dalalagets unga målvaktstalang Joacim Eriksson är en av allsvenskans absolut bästa målvakter.

Men den här kvällen lyckades inte ens han att hindra anstormningen i tredje perioden.

Nils Andersson reducerade till 3–4 i i spel fem mot tre efter drygt fem minuter och kvitteringen kom tre minuter före slutsignalen genom Tomi Mustonen.

En Björklövenspelare la ner pucken mot mål och på ren flippermanér studsade pucken på flera spelare innan Mustonen till slut kunde vräka sig fram och skicka in pucken bakom Eriksson.

I förlängningen slog Johan Svedberg in segerpucken i nätmaskorna i numerärt överläge.

Björklöven ser alltmer ut att rädda sig kvar från kvalspel.

Leksand verkar vara i en liten formsvacka för tillfället.

Mora–Växjö 5–2

Trean Mora öser på och närmar sig alltmer Leksand i toppen.

På tisdagen slogs tabelltvåan Växjö tillbaka med 5–2.

– Det var oerhört viktigt och vi gör en riktigt bra match. VI hade 0–8 borta så det här var skönt, säger Moras lagkapten Greger Artursson till Radiosporten.

Mora som efter tio raka segrar för ett tag sedan åkte på två raka nederlag – är återigen tillbaka i fin form och kan börja räkna om den tidigare supersviten.

Ikväll tog Dalalaget sin tredje raka seger och har alltså vunnit 13 av de 15 senaste matcherna.

Greger Artursson gjorde viktiga 3–1 efter bara 30 sekunders spel av den tredje perioden.

Trots att gästerna reducerade i spel fem mot tre var Mora strået vassare och effektivare framför mål och hade också den bästa målvakten i Lars Johansson kontra den före detta Västerås-keepern Johan Thalberg som debuterade för Växjö ikväll.

Mora har nu bara en poäng upp till Växjö som är tvåa.

Leksand leder fortfarande trots poängtappet ikväll och har fem poäng tillgodo.