Dagens namn: Ingrid, Inger

Femte förlusten för Vancouver

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-10-20

Edmonton för svårt i nattens bortaderby

Henrik Sedin och Michael Grabner försöker trycka in pucken bakom Edmontons målvakt Nikolai Khabibulin. Men förgäves.

NEW YORK. Kyle Wellwood stötte in en puck i allra sista ögonblicket.

Men slutsignalen hann gå en tiondels sekund innan den passerade mållinjen och därmed var säsongens femte förlust ett faktum för Vancouver,

NHL

Ja, det fortsätter kärva för svensklaget Vancouver.

Nattens bortaderby mot Edmonton började visserligen bra.

I första paus hade Canucks ledningen med 1–0, efter mål av Steve Bernier, men direkt i början av andra akten kvitterade Patrick O'Sullivan .

Därefter låg gästerna på bra, men Nikolai Khabibulin tog allt – sammanlagt 39 skott – och 10.33 in i sista perioden kunde unge Sam Gagner pricka in 2–1 för hemmalaget.

Sedan såg det alltså sedan ut som att Kyle Wellwood lyckades kvittera i allra sista sekunden, men på tv-sändningen framgick tydligt att slutsignalen hann gå innan pucken passerade mållinjen.

Henrik Sedin, Alexander Edler och Mikael Samuelsson fanns alla på isen och klarade sig trots förlusten med varsin nolla i plus-minus-statistiken.

Robert Nilsson spelade dryga åtta minuter för Edmonton och gick av isen med -1 i samma slags statistik.