Bofors tog en kassaskåpsseger mot Sundsvall och är uppe i toppen på allvar igen.

Det var inte många som trodde laget skulle hålla den positiva trenden under en längre tid, men nu är man återigen uppe och nosar på förstaplatsen, vilket är en fantastisk bedrift.

– Jag tror att det handlar mycket om självförtroende, säger Bofors 22-årige forward Johan Nilsson till nwt.se.

Hemmalaget var överlägset.

Trots massiv press i första perioden var det mållöst i paus.

Sedan kom islossningen. Kristoffer Näslund punkterade matchen i power play med sitt 3–0-mål en bit in i tredje.

Karlskoga-laget är trea och har bara tre poäng upp till ettan Leksand. Framgången ger givetvis spelarna ett stort lyft och en kraftig tro på sig själva.

– Att vi som lag börjat mycket bättre nu jämfört med de två senaste säsongerna betyder en hel del. Alla är glada, positiva och känner starkt självförtroende, säger Johan Nilsson.

Västerås–Örebro 6–1

Västerås jagar och jagar sina konkurrenter för att ta sig förbi sjundeplatsen.

Mot Örebro, som bara var en poäng bakom VIK inför kvällens match, blev det tre säkra poäng.

Västmanlänningarna gick ut stenhårt i första perioden och man dödade matchen mer eller mindre redan efter 16.08 när Jonas Johansson tryckte dit 3–0 i nätmaskorna.

Mark Owuya som ifjol vaktade Almtunas mål – var då svår att överlista och han var en av anledningarna till att Almtuna bara var en period från kvalseriespel.

I Örebro räknade man med ett lån som kunde avgöra många matcher. Men det har gått betydligt tyngre den här säsongen. Djurgårdsmålvakten ligger sist i målvaktsligan räknat på räddningsprocent (88,17) bland de målvakter som stått minst sju matcher i serien.

Efter fyra mål i baken och halva matchen spelad kastade Owuya in handduken.

Det hjälpte inte Örebro. Matchen var redan körd.

Förlusten skrevs till 6–1.

Almtuna–Malmö 2–0

Almtuna har hittat formen igen.

Det oerhört starka Uppsalalaget tog tre poäng hemma mot topplaget Malmö.

Och som vanligt bombarderade man puckar mot mål. Efter den mållösa förstaperioden tvingades Malmös målvakt Markus Svensson kapitulera två gånger om i andra.

Efter en lång etablering i offensiv zon kunde Johan Andersson inleda målskyttet efter drygt halva perioden.

Utökningen kom i sista minuten efter en kalasträff av Jimmie Kraft som hittade krysset.

Malmö försökte och gjorde vad man kunde men Almtunas 18-årige målvakt Fredrik Pettersson-Wentzel höll sin första nolla i allsvenskan. Han har varit stabil tidigare men på onsdagskvällen var han fantastiskt bra och får räknas som matchhjälte.

Borås–Mora 5–4 efter förlängning

Tabellsjuan Mora hade ett antal spelare på sjuklistan i bortamötet med sexan Borås.

Den första perioden var jämn och innehöll ett intensivt tempo.

Det var gästerna som kom undan med en 1–0-ledning signerat Mikael Zettergren i spel fem mot fyra.

Dalalaget fick också en kanonstart i mittperioden när Daniel Viksten gjorde 2–0 redan efter 41 sekunder.

Sedan hände något. Borås fick raketfart under skridskorna och när perioden var över stod det 4–3 på resultattavlan. Ledningspucken slog Anders Eriksson in på straffslag.

I början av tredje kvitterade dock Marcus Eriksson till 4–4 – och efter det höll målvakterna tätt hela vägen till förlängning.

Där avgjorde Erik Andersson till Borås fördel.