Weinhandl het i Ryssland

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-03-05

Två nya poäng när Dynamo gick vidare

Senast blev det fyra poäng. När matchserien mot Dinamo Riga vände stod Mattias Weinhandl för två till. Nu väntar kvartsfinal.

Efter två klara hemmasegrar stötte Dynamo Moskva på problem i den tredje matchen i Gagarin Cups åttondelsfinalspel.

Med hjälp av sin fanatiska hemmapublik, och en stor tavla av Moskvas målvakt Vitalij Jeremejev, hade Dinamo Riga en 3-1-ledning att gå på inför den sista perioden.

Men vändningen skulle komma – och det var Mattias Weinhandl som startade den. Drygt två minuter in i den sista perioden frispelade han Karel Rachunek med en diagonalpass tvärs över anfallszonen. Tjeckbackens avslut var iskallt. Tidigare i matchen hade Weinhandl dessutom noterats för gästernas första mål.

Bara en minut senare kom kvitteringen genom Sergej Zinovjev och i matchens slutminuter avgjorde Dmitrij Afanasenkov till Moskvalagets fördel.

Därmed tog man också hem matchserien med 3-0 i matcher – mycket tack vare Weinhandl som för tillfället leder slutspelets poängliga med sex poäng (3+3). Nu väntar ett par dagars vila innan det är dags för kvartsfinal.

Marcus Nilson inledde målskyttet för Lokomotiv Jaroslavl när man slog tillbaka Neftechimik Nizjnekamsk med 3-0 och tog ledningen med 2-1 i matcher. Laget saknar fortfarande Johan Åkerman som troligen inte spelar mer den här säsongen.

Magnus Johanssons Atlant Mytisjtji vann över Traktor Tjeljabinsk med 5-1 och kvalificerade sig i och med det för kvartsfinal. Johansson har ännu inte gjort slutspelsdebut, men uppges vara nära spel.