Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2011-02-28

Förlorade mot Nilssons lag

Stefan Liv.

Klubblagssäsongen är över för Stefan Liv.

Målvaktsstjärnan följde den avgörande 0-5-förlusten från bänken när Sibir Novosibirsk åkte ur Gagarin Cup.

Desto roligare hade Salavats Robert Nilsson, som stod för en delikat framspelning.

Stefan Liv har stått för en stark debutsäsong i Ryssland. 30-åringen förde Sibir Novosibirsk till klubbens första slutspel i KHL och blev i januari invald till ligans All Star-match.

Men i slutspelet har det gått tyngre. Storfavoriterna Salavat Julajev Ufa har kört över Sibir fullständigt och i söndagens möte, det tredje i matchserien, blev Liv utbytt fyra minuter in i tredje perioden efter att ha släppt in fem puckar.

Ersberg vann matchen i matchen

– Jag var tvungen att väcka laget på något sätt. Stefan Liv har fått ta emot mycket skott i de här matcherna och var sliten. Vi har inga klagomål på honom, sade Sibirs tränare Andrej Tarasenko på presskonferensen efter matchen enligt klubbens hemsida.

På andra sidan av isen har en annan tidigare HV71-målvakt briljerat. Salavats Erik Ersberg startade, liksom Liv, i de tre första matcherna och har imponerade 94,6 i räddningsprocent.

Sjätte poängen för Nilsson

Både Ersberg och Liv följde måndagens möte från bänken, då Salavat segrade med 5-0 och gick vidare till konferenssemifinal med 4-0 i matcher.

På isen fanns däremot Robert Nilsson, som lurade Sibirs svenske back, Alexander Hellström, med passning bakom ryggen till Viktor Kozlov. Något som resulterade i Salavats 2–0-mål.

Poängen var Nilssons sjätte i slutspelet (3+3).

4–0 i matcher blev också segersiffrorna för Ak Bars Kazan – där Jonas Andersson missat tre av mötena – i matchserien mot kazakiska Barys Astana.