Här ryker Jämtin och Widing ihop

Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2011-03-01

Kastade handskarna – båda fick matchstraff

LINKÖPING. Här hamnar Andreas Jämtin och Daniel Widing i en ny uppgörelse.

Nio minuter in på den andra perioden kastade båda handskarna och vilt slagsmål utbröt.

Nu stängs de av – i minst en match.

För två år sedan inträffade en ytterst uppmärksammad händelse där Andreas Jämtin, Linköping, och Daniel Widing, då i Brynäs men numera Djurgården, var inblandade.

Dömd för misshandel

Jämtin svarade för en ful slashing på Widing som innebar matchstraff. I spelargången på väg ut hamnade sedan Jämtin i bråk med Brynäs sportchef Michael Sundlöv som till slut ledde till att Jämtin dömdes för misshandel av Gävle tingsrätt.

I kväll var det dags igen.

I början på den andra perioden svarade Jämtin för en tuff tackling som sänkte Widing, Djurgårdsforwarden låg kvar en stund, men fick ingen utvisning med sig vilket han skällde ut domarna för.

Två matchstraff

Bara ett par minuter senare var duon på isen igen – och då hettade det till. När Djurgården hade en avvaktande utvisning kastade Jämtin och Widing handskarna till hemmapublikens stora förtjusning. Det blev en blodig fight där funktionärerna fick komma in och skrapa bort blodet efteråt.

Båda hann utdela ett par knytnävsslag på varandra innan det var över.

Båda fick matchstraff och nu lär avstängning vänta. De är automatiskt avstängda en match och förbundets disciplinnämnd kommer nu granska fallet.

Djurgården vann matchen med 4–2. Stor segerorganisatör blev John Norman som gjorde två mål och en assist. Linköping fick lite hopp när Jaroslav Hlinka reducerade till 1–4, men Dif-segern var aldrig i fara.